Vojaci očami detí. Rezort obrany vyhlásil výtvarnú súťaž pre školákov

Ministerstvo obrany vyhlásilo ďalší, v poradí už 20. ročník výtvarnej súťaže s názvom Vojaci očami detí. Určená je pre všetkých žiakov základných škôl.

23.04.2021 16:00
debata

Tí môžu prostredníctvom svojich výtvarných diel vyjadriť to, ako vnímajú prácu a život profesionálnych vojakov, ich každodenné plnenie úloh, či Ozbrojené sily ako celok. Príspevky do súťaže môžu žiaci posielať do 15. mája 2021.

"Po minulé roky nám v rámci tejto súťaže prišlo množstvo jedinečných, zaujímavých a nápaditých výtvarných diel, spomedzi ktorých bolo veľmi náročné vybrať tie najlepšie. Verím, že tento rok nebude výnimkou.

Uplynulý rok, viac ako kedykoľvek predtým, boli naši vojaci v každodennom kontakte s verejnosťou pri pomoci v boji s pandémiou. Som preto presvedčený, že žiaci majú množstvo podnetov, na ktoré sa už teraz na rezorte obrany tešíme. To, ako deti vnímajú prácu profesionálnych vojakov a vôbec ozbrojené sily, je pre nás totiž veľmi dôležité," povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

Súťaž je rozdelená do dvoch kategórií mladší žiaci (1. až 5. ročník) a starší žiaci (6. až 9. ročník). Spomedzi súťažných prác vyberie porota zložená z výtvarníkov, zamestnancov rezortu a profesionálnych vojakov po tri najlepšie práce.

Viac informácií o podmienkach výtvarnej súťaže rezortu obrany je dostupných na webstránke ministerstva obrany.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #výtvarná súťaž #Vojaci očami detí