Väčšina návštevníkov festivalu Pohoda bola zaočkovaná

Takmer tri štvrtiny návštevníkov festivalu Pohoda tvorili zaočkovaní ľudia. V tlačovej správe to uviedla Zuzana Gergeľová zo spoločnosti Vacuumlabs, ktorá na festivale poskytovala ľuďom možnosť bezplatného testovania na prítomnosť ochorenia COVID-19.

13.07.2021 11:00
t3ssssss Foto: ,
Zábava pred električkou T3 na festivale Pohoda.
debata

Festival sa konal od 7. do 11. júla na letisku v Trenčíne, kde bola povolená kapacita 5 000 divákov. Pri vstupe do areálu sa celkovo 3 866 návštevníkov a účinkujúcich preukázalo dokladom o očkovaní.

Na mieste zároveň urobili viac ako 2 200 antigénových testov. Výskyt ochorenia COVID-19 sa nepotvrdil u žiadneho návštevníka ani účinkujúceho.

„Pre účastníkov festivalu sme pripravil jednoduchú a user-friendly webovú stránku, kde sa mohli dopredu online zaregistrovať, aby nemuseli čakať pri vstupe do areálu,” povedal Martin Vavrinčík, projektový manažér pre projekt Rýchlotest-Covid.sk.

V záujme vyššej bezpečnosti testovali účinkujúcich a personál kombináciou antigénových testov a LAMP testov. Návštevníkov festivalu testovali len formou antigénových testov.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Pohoda #Pohoda 2021 #očkovanie proti covidu