Historický motorový vlak Cecaňa sa opäť vydá na cestu

Milovníci historických vlakov, cestovania a známej českej komédie si prídu na svoje. Vlak ťahaný historickým motorovým rušňom T478.1201 prezývaným Cecaňa sa opäť vydá na trojdňovú cestu, tentoraz počas predĺženého víkendu (20. - 22. augusta) do obce Hoštice u Volyně v Českej republike.

15.08.2021 12:40
debata (2)

V súprave vlaku budú zaradené historické ležadlové vozne, historický reštauračný vozeň i prezidentský vozeň Salon. Uviedol to František Šiller z občianskeho združenia Albatros klub.

Mimoriadna jazda sa začne v piatok 20. augusta na bratislavskej Hlavnej stanici, odkiaľ vlak vyrazí do obce Hlubová nad Vltavou, kde bude možná návšteva kúpaliska, prehliadka zámku či ZOO.

„Vlak bude pokračovať do stanice Hoštice u Volyně, kde bude priestor na nostalgické fotografovanie, a ďalej do stanice Malenice, miesta posledného odpočinku herečky Jiřiny Jiráskovej,“ priblížil Šiller.

Piatková jazda sa skončí v obci Vimperk, kde bude počas sobotňajšieho predpoludnia napríklad prehliadka zrekonštruovaného štátneho zámku Vimperk.

Sobotné popoludnie bude patriť viacerým lákadlám, ľudia sa budú môcť vybrať na turistiku náučným chodníkom s vyhliadkovou vežou, k jeleniemu výbehu, sovím voliéram, alebo sa miestnou lokálkou previezť do stanice Volary, kde sa chystajú Slávnosti dreva.

V nedeľu čaká cestujúcich návšteva Hoštíc. „Nebude chýbať moderovaná prehliadka s miestnym sprievodcom, ľudia si vypočujú aj nezverejnené veci z natáčania komédií, navštívime aj kravín s posteľou, ktorá nesmie chýbať na žiadnej fotke z tohto výletu,“ poznamenal Šiller.

Na ceste späť je naplánovaná aj návšteva Strakoníc s hradom. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke združenia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rušeň #historický vlak