Odvolajú štátnu tajomníčku rezortu kultúry?

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová informovala štátnu tajomníčku ministerstva kultúry Zuzanu Kumanovú, že požiadala ministerku kultúry Natáliu Milanovú z OĽaNO, aby ju odvolala z funkcie.

25.08.2021 06:00
SR MK kultúra pomoc podpora financie BAX Foto: ,
Štátna tajomníčka Ministerstva kultúry SR Zuzana Kumanová počas tlačovej konferencie k pomoci kultúre.
debata (1)

„Štátnych tajomníkov odvoláva vláda, preto treba počkať na rokovanie vlády. Ale myslím, že to bude tak,“ odpovedala Zuzana Kumanová na otázku Pravdy o svojom odvolaní z funkcie. Na žiadne ďalšie otázky odpovedať nechcela s tým, že by bolo dobré s vyjadreniami poč­kať

„Zuzana Kumanová neurobila žiadnu chybu, má len iný názor na vnútrostranícku diskusiu v strane. Je to ďalšie odvolávanie za iný názor,“ informovali médiá členovia frakcie Za ľudí na čele s Máriou Kolíkovou, ministerkou spravodlivosti. Vláda by o odvolaní Zuzany Kumanovej mala rozhodnúť na svojom rokovaní dnes. . Novou štátnou tajomníčkou ministerstva kultúry by sa podľa frakcie strany Za ľudí mala stať Viera Leščáková, ktorá, ako uviedli, s kultúrou nemá vôbec žiadne skúsenosti, v strane sa nikdy kultúre nevenovala. V minulosti pôsobila ako poslankyňa náhradníčka NR SR v parlamente vo výbore pre školstvo. „Ak príde k tejto nominácii, bude popierať princíp odbornosti a podpory menšín, na ktorých bola strana Za ľudí založená,“ uviedli členovia politickej frakcie.

„Zuzka sa ako etnografka a historička dlhé roky venuje tvorbe a podpore projektov v oblasti kultúry menšín,“ uviedla pred necelým rokom na facebooku Veronika Remišová pri vymenovaní Zuzany Kumanovej do funkcie štátnej tajomníčky, pripomenula frakcia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry