V kremnickej Uličke slávnych nosov pribudli Labuda a Dančiak

V Uličke slávnych nosov v Kremnici odhalili v rámci 40. ročníka európskeho Festivalu humoru a satiry Kremnické gagy reliéfy dvojice slovenských humoristov a hercov Mariána Labudu (1944 - 2018) a Stana Dančiaka (1942 - 2018).

29.08.2021 09:00
debata (2)
Zuzana Dančiaková utiera plastiku hercov... Foto: TASR
Labuda a Dančiak - Ulička nosov v Kremnici Zuzana Dančiaková utiera plastiku hercov Stanislava Dančiaka a Mariána Labudu v Uličke slávnych nosov počas 40. ročníka európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy.

„Tento rok sme sa rozhodli odhaliť nosy našich humoristov Mariána Labudu a Stana Dančiaka, ktorí medzi nás chodili celé roky, boli našimi priateľmi a mali veľmi radi Kremnické gagy. Preto sme sa rozhodli, že pri príležitosti 40. jubilea urobíme veľký spomienkový program, kde s archívom slovenskej televízie ponúkneme divákom spomienku na tieto dve osobnosti,“ uviedol producent festivalu Pavol Kelley.

Za nápadom vzniku Uličky slávnych nosov stoja Stano Radič a Roman Vykysalý. „Vymysleli ju, lebo na humor treba mať nos a treba si stále pripomínať ľudí, ktorí nám rozveseľujú každodennosť života,“ vysvetlil Kelley.

Prvým v uličke bol v roku 2004 nos Júliusa Satinského, neskôr pribudli reliéfy desiatok osobností hereckej a humoristickej scény, medzi nimi i Stano Radič, Jaroslav Filip, Jozef Kroner či Magda Paveleková.

Jubilejný 40. ročník podujatia Kremnické gagy sa koná od 26. a končí sa v nedeľu 29. augusta. Vo viac ako 100 predstaveniach prinesie návštevníkom približne 40 hodín živého umenia so zameraním na humor.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #recesia #Kremnické gagy #Marián Labuda #Stanislav Dančiak #Ulička slávnych nosov