Jolana Fogašová nevynechá Albertinu - výstavu Od Moneta po Picassa

Aj keď leto patrí divadelným prázdninám, slovenská sopranistka Jolana Fogašová sa naplno ponorila do opery a zasvätila ho festivalu v rakúskom San Margarethen, kde spieva rolu Dony Elvíry v Mozartovom Donovi Giovannim. Skúšky sa začali v polovici júna a odvtedy trávi je so svojou rodinou neďaleko Neusiedlerského jazera, asi 80 km od Bratislavy. Posledné predstavenie ju na romantickom mieste čaká 28. augusta.

17.08.2011 07:00
Jolana Fogašová Foto:
Jolana Fogašová
debata

"Prenajali sme si apartmán a s manželom a dcérkou spoznávame okolie Eisenstadtu. Skúšky aj predstavenia sú priamo v Steinbruch (kameňolome), kde sa festival koná už niekoľko desaťročí. Je tam nádherná atmosféra a vždy vypredané hľadisko pre 2 200 ľudí. Pre mňa je to niečo výnimočné, pretože je to po prvý raz, čo účinkujem v produkcii, kde sa celý dej odohráva pod holým nebom.

Klasickú dovolenku sme odložili. Boli sme s dcérkou v Maerchenparku (Rozprávkovom parku), blízko St. Margarethen. Je to raj pre deti a krásny výlet pre celú rodinu, veľmi odporúčam.

Do novej sezóny mám naplánovaných veľa koncertov a predstavení a v druhej polovici odlietam aj s rodinou na mesiac a pol do Florencie, kde budem spievať v Janáčkovej opere Věc Makropulos pod taktovkou svetoznámeho Zubina Methtu.

Pár dní voľna budem mať až v novembri. Možno pôjdeme do Tatier, dlho sme tam neboli – nádherná príroda je najlepší relax.
Z kníh ma naposledy zaujala Nová země od Eckharta Tolla. Milujem impresionizmus, takže si určite urobíme výlet do Viedne do Albertiny na výstavu Od Moneta po Picassa."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba