Peter Roller odporúča knihu o súkromných životoch impresionistov

Leto je čas oddychovania, a tak aj ja využívam letný čas na oddych, povedal sochár Peter Roller. Výrazná osobnosť slovenskej výtvarnej scény momentálne vystavuje výber z tvorby, ktorá vznikla po roku 2000, v Turčianskej galérii v Martine.

20.08.2011 17:00
Peter Roller Foto:
Peter Roller
debata

Za oddychom neputuje do exotických krajín. „Väčšinu času trávim doma, v záhrade – s výhľadom na hrad Devín a na okolité vŕšky. Lákajú ma výlety do okolia a na Kobylu, a tak sa často utiekam do ticha a nádhery prírody,“ vysvetlil Peter Roller.

Ani v čase oddychovania však nezamkol ateliér: "Veľké pracovné projekty a plány som zatiaľ odsunul na neskôr. Venujem sa menším, nenáročným prácam ako sú kresby, skice a maľované objekty.

Z výstavných aktivít v lete vždy upúta pozornosť divákov i moju veľký medzinárodný výstavný projekt Socha a objekt. Tento rok už je to XVI. ročník. Galérie i vonkajšie priestory zaplnia socha a objekty v rozsiahlom výbere slovenských a zahraničných umelcov. Veľmi ma potešila a oslovila zaujímavo koncipovaná výstava v Slovenskej národnej galérii Nové Slovensko, ktorú naozaj treba vidieť. A nie iba jeden raz.

K letu a oddychu patria, samozrejme, i knihy. Toto leto ma zaujala výborná kniha od anglickej autorky Sue Roeovej v českom preklade: Impresionisté: soukromé životy. Znáte impresionisty? Nepochybně. Přijmete-li však naše pozvání, stanou se z nich vaši přátelé a známi." Citátom z knihy ukončil Peter Roller svoje rozprávanie o letných kultúrnych zážitkoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba