Stĺpček: Aká volenka, taká dovolenka

Dovolili ste. A smiem sa spýtať ako? Hádam sa zato teraz nemusíte hanbiť pred rodinou. Alebo dokonca sami pred sebou? Že nebolo koho. Že nebolo otvorené. Že nebola voľba. Akoby ostatní boli na tom lepšie. No tak ste volili menšie zlo, jedno horšie od druhého, všetci sme nejako napokon museli, aj tí, čo nevolili. Iba sme všetci spoločne dopomohli k prvenstvu víťazovi aj napomohli niektorým celkom nezaslúžene udržať sa nad hranicou zvoliteľnosti.

12.03.2012 01:00
Agda Bavi Pain Foto:
Agda Bavi Pain
debata

Všetka česť porazeným, budú to mať v opozícii ťažké aj bez ich bezzubej politiky, môžu sa tí teraz u mafiánov v sudcovských talároch dovolávať práv alebo sa rovno klaňať demonštrantom na uliciach. Zhrnuté, podčiarknuté, vyboldované. Podľa toho, ako sme si my teraz dovolili, tak si oni teraz budú dovoľovať.

Dovolené jest, je čas dovolávať sa pravdy. Zmiesť nekompromisne všetky kauzy s reálnymi dôsledkami a konečne začať tvoriť reálnu politiku pre reálnych ľudí. A keby sa aj zdalo, že na to nemáme, proti nespravodlivosti či bezpráviu si dovoľovať musíme – maximum, čo zákony umožňujú – aby si naši volení zástupcovia neužívali ďalšie štedro preplatené štvorročné dovolenky s diétami v hodnote miliónov eur z nekalých obchodov na úkor štátu. Už len preto, aby si tí, čo prídu po nás, tí mladí a nepoškvrnení, aby si na nás nedovoľovali pre našu absurdnú neschopnosť zabrániť všetkému tomu svojvoľnému dovoľovaniu si politikov a mafiánov. Ako sme vôbec mohli niečo také dovoliť? A ako pekne by sme sa mohli vyhovárať: No dovoľte…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba