Od pondelka budú povolené v režime OP kultúrne podujatia

Od pondelka 10. januára sa otvárajú kultúrne podujatia v režime pre očkovaných proti ochoreniu COVID-19 a tých, ktorý koronavírus prekonali. Kapacita bude nastavená na 50 návštevníkov.

07.01.2022 15:05
Ilustracne foto kino CINEMAX Foto:
debata (11)

Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva kultúry SR Zuzana Viciaňová v tlačovej správe. Takáto má byť podľa jej slov dohoda na dnešnom zasadnutí vlády.

„Očkovanie je cesta z pandémie a spôsob, ako sprístupniť kultúru pre ľudí. Po dlhých politických rokovaniach, ktoré som viedla s premiérom, ministrom zdravotníctva a po konzultáciách s odborníkmi, sme dospeli k posunu,” ozrejmila ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO).

milanová Čítajte viac Ministerka kultúry reaguje na výzvu Otvorme kultúru

Viac informácií poskytne Ministerstvo zdravotníctva SR a presné podmienky stanoví vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR.

Koaličný poslanec parlamentu a člen Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Foltin (SaS) by privítal, aby sa na kultúrnych predstaveniach mohlo zúčastniť maximálne 200 osôb pri sedení a maximálne 50 osôb na státie za prísnych protiepidemických opatrení vrátane povinného zoznamu účastníkov. „Bohužiaľ, keď neprší, aspoň kvapká. Verím, že sa kapacitné obmedzenia čoskoro rozšíria," dodal Foltin na sociálnej sieti.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Milanová