Trenčianske Teplice majú fašiangy - napriek protipandemickým opatreniam

Fašiangy v kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice, ktoré sa konajú dnes, nebudú tento rok vo zvyčajnej forme, ale radnica napriek tomu symbolickú tradíciu zachová.

19.02.2022 06:00
debata

Mesto Trenčianske Teplice sa rozhodlo aspoň symbolickou formou a napriek aktuálne platným opatreniam pripraviť folklórny program v srdci mesta. Chce tak podporiť najmä úsilie miestnych podnikateľov v gastronómii, ktorí pripravujú práve počas víkendu fašiangové a zabíjačkové špeciality, niektorí dokonca vlastné výrobky.

Podľa primátorky Trenčianskych Teplíc Zuzany Frajkovej Ďurmekovej je faktom, že práve gastronomické prevádzky pandémia zasiahla veľmi výrazne. Stánkový predaj na základe platných opatrení počas tohtoročných fašiangov bude chýbať.

fas  iangy Čítajte viac Kysucké múzeum pripomína fašiangy online podujatím

„Nie je možné všetko pripraviť tak, ako by sme si priali, verím, že o rok bude situácia už priaznivejšia a naplno to roztočíme, ako sa na fašiangy patrí. Som však rada, že aspoň symbolicky pripomenieme ľuďom atmosféru fašiangov kvalitnou hudbou, maskami a potešia nás aj deti s učiteľmi z miestnej základnej umeleckej školy,“ uviedla primátorka.

Fašiangy v Trenčianskych Tepliciach odštartujú v sobotu (19. februára) dopoludnia na Kúpeľnom námestí tónmi folklórnej hudby. Nebude chýbať fašiangový sprievod v maskách, deti z miestnej ZUŠ a program vyvrcholí popoludní vystúpením sestier Bacmaňákových z Kysúc.

debata chyba
Viac na túto tému: #trenčianske teplice #tradície #fašiangy