Začína sa Mesiac Frankofónie, oslavuje viacjazyčnosť

Mesiac Frankofónie 2022 oslávi jazykovú rozmanitosť a viacjazyčnosť. V poradí ôsmy ročník, po dvoch posledných "online" vydaniach, je v marci späť v hybridnom formáte s prezenčnými aj online podujatiami, ktoré sa budú konať po celom Slovensku.

02.03.2022 06:00
debata

Ako uviedla Daniela Gálová z Francúzskeho inštitútu na Slovensku, inšpiráciou pre aktuálny ročník je citát: „Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom“, ktorý vyjadruje priame spojenie medzi viacjazyčnosťou a zblížením občanov a kultúr.

Mesiac Frankofónie na Slovensku ponúkne i tento rok program pre všetkých priaznivcov francúzskeho jazyka a frankofónnych kultúr. Čakajú na nich výstavy, premietania, koncerty, workshopy či diskusie o literatúre.

leto, žena, šťastie, úsmev Čítajte viac Hovoríte po francúzsky? Máte výhodu, je to totiž najzvodnejší jazyk

Kompletný program podujatí je dostupný na webstránke Francúzskeho inštitútu institutfranca­is.sk. Všetky podujatia sú zdarma.

Mesiac Frankofónie organizuje Francúzsky inštitút na Slovensku spolu s veľvyslanectvami členských alebo pozorovateľských krajín Medzinárodnej organizácie Frankofónie (OIF), ministerstvom zahraničných vecí, Francúzskymi alianciami v Banskej Bystrici a v Košiciach, taktiež s účasťou stredných a vysokých škôl a Francúzskej medzinárodnej školy v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #francúzsky jazyk #francúzština #Francúzsky inštitút