Milanová rokovala s ukrajinským ministrom kultúry Oleksandrom Tkachenkom

Ministerka kultúry Natália Milanová rokovala prostredníctvom videokonferencie s ukrajinským ministrom kultúry Oleksandrom Tkachenkom.

08.03.2022 12:50
Natália Milanová Foto: ,
Ministerka kultúry Natália Milanová informovala ukrajinského ministra kultúry o zablokovaní médií Putinovej propagandy na území Slovenska.
debata (1)

Ukrajina čelí už trinásty deň vojenskej invázii Ruskej federácie. Ministerka Milanová v prvom rade vyjadrila Ukrajine plnú podporu slovenskej vlády a deklarovala aj pomoc Ministerstva kultúry SR.

Natália Milanová zároveň informovala svojho ukrajinského kolegu o krokoch, ktoré podniklo MK SR a jeho organizácie na podporu Ukrajiny. Na základe koordinovaného postupu v rámci EÚ boli aj na Slovensku zablokované propagandistické médiá RT (Russia Today) a spravodajská agentúra Sputnik. Okrem toho boli dočasne zablokované aj dezinformačné webstránky vďaka rozhodnutiu Národného bezpečnostného ú­radu.

milanová Čítajte viac Médiá Putinovej propagandy nesmú vysielať v štátoch EU

Minister Oleksandr Tkachenko ocenil túto iniciatívu zo strany Slovenskej republiky a informoval o krokoch, ktoré aktuálne pripravuje ukrajinská vláda v boji proti ruskej propagande. Práve do tejto oblasti pomoci Ukrajine by sa mohlo aktívne zapojiť aj Slovensko.

“Teším sa, že sa nám podarilo spojiť s ukrajinským ministrom kultúry Oleksandrom Tkachenkom v týchto náročných dňoch aspoň prostredníctvom videohovoru. Kiež by sme sa prvýkrát mohli stretnúť za iných okolností a nie v čase vojny, ktorá si vyberá tú najvyššiu daň. Minister ocenil pomoc Slovenska Ukrajine, hovorili sme aj o niektorých konkrétnych možnostiach pomoci podľa vývoja situácie. Cítime morálnu povinnosť byť Ukrajine maximálne nápomocní,” povedala ministerka Milanová.

O možnom spoločnom postupe ministrov kultúry EÚ sa bude diskutovať aj na neformálnom zasadnutí Rady 7. – 8. marca vo francúzskom meste Angers, na ktorom vystúpi online aj ukrajinský minister Tkachenko.

Ďalšie formy pomoci z Ministerstva kultúry SR pre Ukrajinu budú predstavené v najbližších dňoch.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Natália Milanová