V Banskej Štiavnici bude Hoffmaniáda na počesť fotografa Beatles

Hoffmaniádou si v sobotu (28. mája) pripomenú v Banskej Štiavnici 110. výročie narodenia fotografa Beatles Deža Hoffmanna. Podujatie sa bude konať v jeho rodnom dome a v tamojšom amfiteátri, kde večer vystúpi skupina IMT Smile s netradičným koncertom, na ktorom odznejú piesne slávnej britskej kapely.

28.05.2022 07:00
Dežo Hoffmann Foto:
O Dežovi Hoffmannovi, ktorý fotil legendárnu skupinu Beatles a ďalšie známe kapely aj spevákov, vyšla i nová kniha.
debata

„Dežo by mal v máji 110. narodeniny, a preto sme sa rozhodli usporiadať podujatie, na ktorom si môže každý užiť dobrú hudbu, divadelné predstavenie a mnoho ďalšieho,“ uviedol predseda Občianskej združenia Deža Hoffmanna Šimon Martin Šafařík.

Dežo Hoffmann Čítajte viac Pred 110 rokmi sa narodil Dežo Hoffmann, dvorný fotograf The Beatles

Program sa začína už o 14. h, keď Banskú Štiavnicu navštívi zástupca britskej ambasády v Bratislave charge daffaires Andrew Wells. Uskutoční sa aj výstava fotografií spojená s rozprávaním Mariana Pauera, autora dvoch kníh o Dežovi Hoffmannovi, a Martina Trenklera, fotografa F 1.

Bude tiež fonotéka z LP platní v rytme 60. rokov. Od 17. h sa uskutoční pochôdzkové divadlo predstavenie Pavla Gejdoša s názvom Ja som to videl takto, v hlavných úlohách s Petrom Kočišom a Michalom Rosíkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #fotografie #banská štiavnica #fotograf #Dežo Hoffmann