Čo robia herci v lete?

V lete sú okrem školských aj divadelné prázdniny, ale mnohí herci ani vtedy nezaháľajú. "Hrať, vymýšľať, nakrúcať - to všetko je duševná práca a prácu, pri ktorej treba rozmýšľať hlavou, si treba kompenzovať fyzickou námahou," hovorí seriálová a divadelná herečka Oľga Belešová.

20.06.2022 08:00
oľga Belešová Foto: ,
Oľga Belešová ako fiktívna celebrita, pani Erika, odborníčka na všetko.
debata (1)
Video
Obľúbená seriálová a divadelná herečka hovorí o svojich plánoch.

Preto počas divadelných prázdnin okopáva záhradu, polieva ju ekologicky dažďovou vodou a zbiera plody. „Okrem toho však my herci využívame, že v lete sa dá hrať pod holým nebom a zúčastňujeme sa na rôznych festivaloch. Naše divadlo pART of ART (Roman Pomajbo, Števo Martinovič, Karin Hajdu, Oľga Belešová) uvidíte v júli v Stupave v Plecháči alebo v auguste na Kremnických gagoch, kde s Romanom Pomajbom zahráme našu slávnu Zoznamku,“ pozýva Oľga Belešová.

Olga Belesova 1 Čítajte aj Pandémia nás poriadne prefackala, hovorí Oľga Belešová

Herci Oľga Belešová, Roman Pomajbo a Štefan Martinovič pôvodne hrávali v Divadle v podpalubí na pravom brehu Dunaja spolu s ďalšími hereckými zoskupeniami, na lodi známej ako Adyloď. Žiaľ, pandémia ich o tieto priestry pripravila a tak zmenili pôsobisko, ale aj meno hereckého súboru. Volajú sa sa Divadlo pART of ART a od jari zakotvili v Spoločenskom dome Nivy v Bratislave – Ružinove, kde sídli aj známe klubové kino Nostalgia a kde pravidelne koncertujú Bratislava Hot Serenaders.

Oľga Belešová

herečka Oľga Belešová na fotografiách

Fotogaléria
Herečka, moderátorka a novinárka Oľga Belešová.
Oľga Belešová ako pani Bežná v Profesionáloch.
+6S Petrom Batthyanym v seriáli Profesionáli.

„Presne tam som ako malé, asi osemročné dievčatko začínala svoju hereckú dráhu, hrali sme Nevedkove dobrodružstvá, Machuľkove príbehy, Miro Noga hral somára Písmenka… Teraz mám päťdesiat plus plus plus a hrám tam znova, tento priestor je moja srdcovka,“ spomína herečka. Zaujímavé je, že logo novému divadelnému zoskupeniu vytvoril oceňovaný slovenský výtvarník Matej Krén, žijúci v Prahe.

Oľga Belešová vytvorila aj známu postavu Pani Eriky, fiktívnej celebrity, ktorá je odborníčka na všetko. „Niekedy však Pani Erika natočí aj celkom užitočné videá, napríklad varuje ženy pred osteoporózou a vtipným spôsobom radí, ako si má žena po päťdesiatke preventívne upraviť jedálniček, dopriať si pohyb a vôbec dbať o svoje zdravie,“ dodáva herečka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Oľga Belešová