Leto na Oravskom hrade sa začalo s Draculom

Leto na Oravskom hrade sa začalo s grófom Drakulom. Návštevníci ho mohli stretnúť na nočnej prehliadke v piatok. Oravské múzeum pripravilo program i na dnes (nedeľu).

03.07.2022 11:00
Oravský hrad Foto: ,
Oravský hrad
debata

„Rok 1922 sa výrazne zapísal nielen do histórie kinematografie, ale aj do dejín Oravského hradu. V roku 2022 si pripomíname 100. výročie od nakrútenia prvého nemého čierno-bieleho filmu s upírskou tematikou, ktorý sa natáčal na Oravskom hrade,“ uviedla riaditeľka Oravského múzea Mária Jagnešáková.

Oravské múzeum sa podľa nej preto rozhodlo otvoriť letnú turistickú sezónu najvyhľadávanejšou nočnou prehliadkou Drakula – Upír Nosferatu, na ktorej boli návštevníci svedkami veľkolepej narodeninovej oslavy grófa Drakulu.

Múzeum pripravilo i program na 3. júla v podobe podujatia Sokoliar – kráľova pýcha, na ktorom sa od 13. do 16. h predstaví sokoliarska skupina Biatec a dobová hudba Artio.

turista, turistika, dovolenka, Oravsky hrad, Orava, Čítajte viac Oravský hrad počas minulého roka navštívilo takmer 113.000 turistov

„Počas roka sme pre návštevníkov pripravili niekoľko zaujímavých noviniek. Formou hologramu – trojrozmerného zobrazenia si budú môcť návštevníci pozrieť historicko-architektonický vývoj Oravského hradu. Sprístupnili sme už aj vstup do kazemát, ktoré sa nachádzajú v tuneli,“ priblížila Jagnešáková.

Cyklisti môžu podľa nej využiť stojany na bicykle i odkladacie uzamykateľné úložné boxy na batožinu, ktoré sa nachádzajú pod Oravským hradom. „Počas celého leta je pripravený bohatý kultúrny program a vyvrcholením sezóny bude Týždeň s grófom Drakulom v auguste, 24. augusta sa na nádvorí hradu uskutoční aj koncert Mirky Partlovej,“ dodala.

Oravský hrad bude počas júla a augusta otvorený od 8.30 h, posledný vstup do expozície je o 17. h. Návštevníci si môžu vybrať z troch okruhov, individuálnu alebo komentovanú prehliadku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oravský hrad #Orava #Oravské múzeum