Anketa Strom roka oslávi 20 rokov. Otvorili k nej výstavu

Nadácia Ekopolis a Štátna vedecká knižnica (ŠVK) v Banskej Bystrici pripravili výstavu fotografií pri príležitosti 20. výročia ankety Strom roka.

25.07.2022 13:00
Bošáca, jabloň, Európsky strom roka Foto: ,
V ankete Strom roka nejde len o krásu, ale najmä o príbeh. Dokazuje to jabloň v obci Bošáca, ktorá vyhrala v roku 2017 a Slovensko potom reprezentovala v ankete Európsky strom roka.
debata

Ako informujú organizátori, projekt výstavy vytvorili na mieru prezentačného priestoru – átria v ŠVK v Banskej Bystrici. „Výstava prezentuje krásu našich prírodných ‚architektonických‘ skvostov zachytených vo fotografiách Martina Babaríka,“ uvádzajú.

Zámerom výstavy je vysvetliť význam a funkcie stromov a zelene v krajine mimo lesa či dôležitosť ich ochrany.

Liptov OOCR Atrakcia Čarovný Les Čítajte viac Liptovská atrakcia: Prejdite sa čarovným lesom poskladaným zo 150 000 svetiel

„Súčasťou projektu je anketa Hlasujte za Strom roka 2022, kde je nominovaných 12 stromov z inšpiratívnych kútov Slovenska. Výstavu dopĺňa prezentácia publikácie Nadácie Ekopolis, partnerskej organizácie z Českej republiky Nadácia Partnerstvo a príroda zachytená vo výtvarnej tvorbe detí,“ informujú organizátori.

Projekt podporuje živá inštalácia koncentrovanej zelene. Výstavu momentálne dočasne zatvorili, znova ju otvoria 7. augusta a potrvá do 2. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stromy #Európsky strom roka #Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici #Strom roka