Zemplínske slávnosti ponúkajú dvojdňový program s folklórom

Folklórom a tradíciami ožijú dnes (v piatok) a sobotu (13. augusta) Michalovce. Pred mestským úradom sa konajú Zemplínske slávnosti, 62. ročník folklórneho festivalu spevu a tanca.

12.08.2022 14:30
zemplinske slavnosti, michalovce Foto:
Zemplínske slávnosti na snímke z minulosti.
debata

Ako informovala radnica mesta, piatkové otvorenie o 16. h sa bude niesť v znamení programu Vitajte na Zemplínskych slávnostiach a vystúpia v ňom domáce kolektívy a jednotlivci z Michaloviec a okolia.

Následne sa predstavia ďalšie skupiny a folklórne súbory Orgonina z Vranova nad Topľou a Svojina z Michaloviec. Festival s vystúpeniami na pódiu bude pokračovať v sobotu od 13.30 h, otvorenie druhého dňa bude o 16. h.

janosikove dni FS Rozsutec Čítajte viac V Terchovej včera padol rekord! Viac ako 60 predníkov - primášov na jednom pódiu

V programe vystúpia spevácka skupina Hnojňaňe z Mihaľovec, detský folklórny súbor Zemplínik oslavujúci 50. výročie, spevák Ľudovít Džubák s ľudovou hudbou Chemlon a ďalší. V programe Na valaľe bude nasledovať folklórny súbor Chemlon z Humenného.

„Šesťdesiaty druhý ročník Zemplínskych slávností ukončí michalovský folklórny súbor so 65-ročnou históriou. Folklórny súbor Zemplín vystúpi o 21. h,“ informovala Adela Kalaninová z odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #folklór #Zemplín #ľudový tanec #ľudová hudba