Druhé kolo dotačnej výzvy na obnovu pamiatok je spustené

Žiadosti je možné predkladať do 25. augusta. Ministerstvo kultúry (MK SR) dnes spustilo druhé kolo dotačnej výzvy na obnovu pamiatok. Žiadosti je možné predkladať do 25. augusta. V rámci národného projektu bude v rokoch 2022 – 2023 obnova národných kultúrnych pamiatok podporená sumou temer 8,2 milióna eur. Rezort pred niekoľkými dňami uzavrel prvé kolo výzvy, v rámci ktorého podporí obnovu 15 pamiatok. V tlačovej správe to uvádza MK SR.

17.08.2022 15:00
MK SR, ministerstvo kultury Foto: ,
MK SR.
debata

Na zapojenie sa je potrebné vyplniť formulár zverejnený na webstránke rezortu kultúry. Oprávnené obdobie výzvy je od 1. mája tohto roka do konca apríla roku 2023, a teda je možná spätná refundácia výdavkov. V prípade dostupnej alokácie je možné predĺžiť oprávnené obdobie výzvy do 31. októbra 2023.

Pamiatky sa musia nachádzať v extraviláne alebo intraviláne obcí, ktoré sú zahrnuté v Atlase marginalizovaných rómskych komunít z roku 2013, alebo v novších verziách. Výzva sa netýka Bratislavského kra­ja.

Do obnovy pamiatok bude zapojená rómska menšina a pri obnove bude mať možnosť zapojiť sa na všetkých úrovniach pracovných pozícií, od základných až po vyššie. Minimálne 60 percent zamestnaných musí pochádzať práve z prostredia marginalizovaných rómskych komunít.

Všetky mzdy budú pokryté z projektu. Pri pamiatkach vo veľkosti do pol hektára bude možné zamestnať 15 pracovníkov, v prípade väčších pamiatok do 30 pracovníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #pamiatky #MK SR #Ministerstvo kultúry