Mária Čorejová sa teší na Bienále architektúry v Benátkach

"Na jednu akciu z tohto leta už mám pekné spomienky. Na predstavenie Matter Ivy Bittovej a Vladimíra Godára, ktoré som videla v rámci festivalu Viva musica! Keď to ešte niekedy bude, určite pôjdem znovu," povedala výtvarníčka Mária Čorejová. Jej diela možno momentálne vidieť na kolektívnej výstave Pripraviť sa! Pozor! Štart!, ktorá je v Nitrianskej galérii.

30.07.2012 16:00
Mária Čorejová vystavuje najnovšiu tvorbu v... Foto:
Mária Čorejová
debata

"Veľmi sa teším na Bienále architektúry v Benátkach. Jeho súčasťou je aj naše združenie 13 kubikov. Celkom rada si pozriem aj výstavu Prerušená pieseň v Slovenskej národnej galérii. Páči sa mi aj veľké plátno inštalované na Stanici v Banskej Štiavnici od Erika Šilleho. Určite skočím tiež do Museumsquartier vo Viedni, kde je vždy niečo, aj keď náhodou nie je nič.

V lete čítam väčšinou pri vode. Minulý rok som takto prešla knihou Láska je sliepka od Lucie Piussi, tento rok ma zase potešila reedícia Sekerou & nožom od Pišťanka & Taragela. V Európskom dome poézie Košice zasa vychádza zbierka básní Dom, kde žijem od Laca Novomeského a Pláň od Jána Buzássyho, na ktorých som mala tú česť spolupracovať na vizuálnej podobe. S obľubou sa vždy vrátim aj k môjmu rodákovi z Devínskej Novej Vsi k Rudovi Slobodovi. Toto leto sa chystám na jeho Záznamy. Tuším ma v lete baví slovenská literatúra.

Čo sa týka filmov, určite skočím do Štiavnice na festival 4 živly a zdá sa mi, že by do kín mal prísť remake Total recall, čo bol kedysi môj celkom obľúbený film."

debata chyba