Múzeum TANAP-u zatvoria, dôvodom je pravidelná údržba

Expozíciu Múzea Tatranského národného parku (TANAP-u) vo Vysokých Tatrách na niekoľko dní zatvoria. Dôvodom je pravidelná každoročná údržba, ktorá sa začína v utorok.

01.11.2022 14:00
08-09-belianske4 Foto: ,
Múzeum TANAP-u
debata

Informovala o tom Správa TANAP-u s tým, že počas dvoch týždňov vymenia trojrozmerné exponáty rastlín za nové, odborne ošetria a doplnia zoologické exponáty, musia tiež urobiť revíziu zbierkových predmetov a vyčistiť vitríny a ostatné priestory.

„Okrem toho pre návštevníkov pripravujeme aj prekvapenie v podobe novej diorámy venovanej podhoriu Tatier, v ktorej si svoje miesto nájde i vodný biotop. Ak všetko pôjde podľa plánov, hotová by mala byť do konca novembra,“ uvádza Správa TANAP-u.

vysoké tatry, zelené pleso Čítajte viac V Múzeum TANAP-u pribudne nová dioráma venovaná borovici limbe

Ďalšou novinkou bude výstava s názvom TRITRI, ktorá odhalí, akými očami sa na Tatry pozerajú geológovia. Otvorí ju prednáška Jána Madarása z Ústavu vied o Zemi Slovenskej akadémie vied.

„Tá nastolí hneď niekoľko zaujímavých otázok a ponúkne pre niekoho možno aj nečakané odpovede,“ dodávajú ochranári. Múzeum pre návštevníkov opäť otvoria 15. novembra, spomínanú výstavu o deň neskôr o 10. h.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #múzeum #TANAP #Múzeum TANAPu