V Ružomberku bude cez víkend súťažiť vyše sto tanečných párov

Po dvojročnej prestávke sa v sobotu (26. novembra) na Liptove uskutoční súťaž v tanečnom športe Ružomberok Open 2022 - Superpohár. Tento rok bude jeho súčasťou aj siedme kolo Slovenského pohára a Pohár primátora mesta Ružomberok.

23.11.2022 18:00
debata

Podujatie sa uskutoční v športovej hale Koniareň v Ružomberku, kde sa v desiatich kategóriách v štandardných a latinskoamerických tancoch predvedie viac ako 100 tanečných pá­rov.

„Tohtoročnému podujatiu prinesie atraktivitu Superpohár 2022. Tento formát súťaže sa prvýkrát v histórii uskutoční na Slovensku, veľmi sa preto tešíme, že ho môžeme zorganizovať v Ružomberku. Účasť nám potvrdili aj tohtoroční majstri sveta v dospelej kategórii v disciplíne showdance štandardných tancov Matej Štec a Elena Popova,“ povedal usporiadateľ súťaže Róbert Szolnoki.

04rozhovor-3x Čítajte viac Posledné zvonenie: Absolventi z Charkova tancovali v troskách školy

Diváci v sobotu uvidia tancovať deti, juniorov a dospelých. „Najlepších tanečníkov budú môcť návštevníci vidieť v slávnostnom galaprograme, ktorý je vrcholom súťaže,“ objasnil Szolnoki.

Pre všetkých fanúšikov tanca, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť súťaže osobne, pripravili priamy prenos prostredníctvom internetovej stránky. Okrem tanečníkov do Ružomberka každoročne zavíta okolo 3 000 návštevníkov z celého Slovenska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ružomberok #tanec #tanečná súťaž