Slavo Solovic dokončil operu a teší sa na disneyovku Neskrotná

Hudobný skladateľ a producent Slavo Solovic trávi už druhé leto so svojou operou v štyroch dejstvách - Haydn večeria s Mozartom, ku ktorej libreto napísal divadelník a spisovateľ Viliam Klimáček. Pred rokom ju komponoval a teraz sa venoval dokončeniu nahrávky. Pochvaľuje si skvelé obsadenie sólistov v zložení: Filip Tůma, Peter Berger, Eva Šušková a Lenka Máčiková. Ansámbel hudobníkov viedol Stano Palúch.

25.08.2012 16:00
40 MKL Solovic 2X Slavo Solovic Foto:
Slavo Solovic
debata

„Je to už moja piata opera. Robil som na nej priebežne celý rok. Po večeroch som ju mixoval a nahrával. Momentálne uvažujeme s celým tímom, aká by mala byť ďalšia budúcnosť tohto projektu. Uvidíme.

Čo sa týka mojich odporúčaní na letné kultúrne tipy – som zástanca názoru, že umenie má diváka zabávať, nie hľadať pravdu, a tak by som neradil nič hĺbavé, skôr „letnooddychové“. Teším sa na novú disneyovku Neskrotná (Brave), ktorá by mala mať u nás premiéru na konci augusta. Táto rozprávka má tú správnu mieru humoru, dobrodružstva, ale aj zmysluplné myšlienky, ako to už tradične u Disneyho býva.

Z hudby mi urobila radosť nová vinylová nahrávka zoskupenia V.B.P.S., ktorej lídrom je Michal Kaščák; hrá na bubnoch a spieva. Je to naozaj pravý, neučesaný, slovenský punk. Skvele vyprodukovaný, teda neprodukovaný. A v roku 2012 vyšla na vinyle, dokonca ako dvojplatňa! Toto leto som festivaly úplne vypustil. Naposledy som na Pohode robil spoločnosť mojim malým deťom, videl som len celý detský program – koncerty, divadlo, vozili sme sa na labutiach a musím povedať, že to bol pre mňa ten najlepší festival, aký som kedy zažil.

V toto leto som tiež objavil Malý oxymoronický slovník, 2 vydanie. Peter Rafaj zozbieral skvostné výplody z nášho bežného života a je to výborné, vtipné čítanie.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba