Richarda Müllera čaká oslava Horáčkovej šesťdesiatky v Prahe

Spevák a hudobník Richard Müller vystupuje na letných akciách rád, majú preňho to správnu šťavu. Tento rok navyše koncertoval aj v Londýne v rámci olympiády. S dcérou Emmou si pozrel ľahkú atletiku a nemohol chýbať ani „beh“ za nákupmi.

28.08.2012 12:00
Richard Müller Foto:
Richard Müller
debata

„Spomedzi letných koncertov som si nemohol nechať ujsť Eltona Johna v Bratislave, ktorý nesklamal moje očakávania. Prvýkrát som sa s ním stretol ešte za hlbokého socializmu v Paláci kultúry v Prahe. Vždy som túžil zažiť intímny koncert Eltona Johna len s klavírom a splnilo sa mi to minulý rok vo viedenskej Stadthalle, kde zahral pre osemtisíc divákov. Mám pocit, že to bolo niečo nadľudské.

Na piešťanskom letisku som si zas vypočul rockerov Guns and Roses. Od nich mám najradšej prvý album a najväčšie hity. Bral som to vždy ako „veľký nášup“. Ale teraz musím skonštatovať, že kapela sa zmenila. Spevák síce zostal ten istý, nechýbalo ani nasadenie a inštrumentálne výkony, ale koncertné DVD by som si doma nepustil.

Najbližšie sa chystám do Prahy na koncert Red Hot Chili Peppers a veľmi rád by som si opäť na živo vychutnal koncert Stinga, ktorý sa chystá na Slovensko.

Odporúčam skutočne výnimočnú akciu. Michal Horáček oslávil 60 rokov, pri tejto príležitosti pripravuje v októbri špeciálny koncert v Prahe. Mali by tam účinkovať všetci, s ktorými počas svojej kariéry spolupracoval – Michael Kocáb, Hana Hegerová, Petr Hapka a ja. A samozrejme mladšia generácia hudobníkov – Vojta Dyk, Lucia Šoralová a mnoho ďalších.“

Po lete, už začiatkom septembra, má prísť do rádií očakávaný tretí singel Richarda Müllera z jeho zatiaľ posledného albumu Ešte. Pieseň sa volá Pichľavá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba