Moje najkrajšie Vianoce: Noví víťazi tradičnej výtvarnej súťaže Pravdy

Už viac ako dvadsať rokov posielajú deti svoje kresby do výtvarnej súťaže Pravdy Moje najkrajšie Vianoce. Pán ilustrátor Martin Kellenberger kreslí obrázky do detských knižiek a vyberal víťazov. Hovorí, že odmenení sme všetci, pretože snívať a kresliť je čistá radosť.

24.12.2022 06:00
kresba moje najkrajšie vianoce 2022, 1. miesto
Víťazný obrázok detskej výtvarnej súťaže Pravdy Moje najkrajšie Vianoce nakreslila Lenka Škadrová z Rimavskej Soboty. Má osem rokov a pripísala aj svoje želanie: aby sme boli na Vianoce spolu, klbko vlny, háčkovku a pokémona. Za svoj obrázok od redakcie Pravdy získala nákup darčekov podľa vlastného výberu v hodnote 150 eur.
debata

Milé deti,

konečne sú tu Vianoce, a sú také krásne, ako ste si ich želali. Na obrázkoch ste nám nakreslili svoju rodinu pri sviatočnom stole, z taniera voňajú koláče, v izbe svieti stromček, pod ním čakajú darčeky a zo všetkých tvárí žiari radosť. Ďakujeme za všetky vianočné stromčeky, veselých snehuliakov, zasnežené kopce aj kostolíky, anjelikov aj pastierov, ktorých ste nám nakreslili. Ďakujeme aj rodičom, starým rodičom a pani učiteľkám, ktorí sa postarali, aby k nám vaše obrázky prišli.

Víťazný obrázok detskej výtvarnej súťaže Pravdy...
2. miesto v detskej výtvarnej súťaži Moje...
+283. miesto v detskej výtvarnej súťaži Moje...

Už viac ako dvadsať rokov posielajú deti svoje kresby do výtvarnej súťaže Pravdy Moje najkrajšie Vianoce a naša redakcia vďaka malým ilustrátorom dýcha vianočnou náladou. Píše nám aj stará mama, ktorá má až deväť vnúčat a Pravdu u nich čítajú viac ako 40 rokov, poslala obrázky tých najmenších. Všetky vaše obrázky sú krásne a plné vianočnej pohody. Štyri deti sme už odmenili nákupom darčekov, ktoré si samy vybrali, a ďalším dvadsiatim sme poslali pekné knižky. Pán ilustrátor Martin Kellenberger kreslí obrázky do detských knižiek a vyberal víťazov. Hovorí, že odmenení sme všetci, pretože snívať a kresliť je čistá radosť.

Video
Čo hovorí o detských kresbách akademický maliar Martin Kellenberger

Už o pár chvíľ si rozbalíte darčeky rovnako ako Nikolka z Trnavy, ktorá sníva o živom psíkovi. Danielka z Častej má 13 rokov a pripomína, že Vianoce nie sú o darčekoch, ale o štedrosti. Hoci my dospelí sme občas menej chápaví, vy deti tomu iste rozumiete. Tieto Vianoce možno u susedov býva niekto, kto musel zo svojho domu odísť. Alebo niekto, kto kohosi blízkeho stratil. Svet je veľký a to najdôležitejšie je, aby sme sa v ňom my ľudia vedeli nájsť a zažiť spolu niečo pekné.

Veselé Vianoce všetkým deťom aj rodičom praje

redakcia Pravdy

Lenka Škadrová, Rimavská Sobota, výherkyňa Čítajte viac Lenka kreslí všade a často. Z výhry za svoje dielko dopriala aj svojim blízkym

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Moje najkrajšie Vianoce