Zaujímavosti v Prievidzi približuje interaktívna hra

Metropola hornej Nitry Prievidza má na svojom území pamiatky i zaujímavosti, ktoré často i miestni nepoznajú. Priblížiť ich chce nová interaktívna hra Prievidzské selfíčko.

26.12.2022 14:00
Prievidza Foto: ,
Prievidza sa v súčasnosti môže pochváliť aj interaktívnou hrou o zaujímavých lokalitách v meste.
debata

Autorom hry je mladý Prievidžan Radovan Huba, na projekte spolupracuje s Turisticko-informačnou (TIK) kanceláriou v Prievidzi a miestnou samosprávou.

„Prvoradým cieľom je rozvoj cestovného ruchu v meste, ale i samotné informovanie Prievidžanov, keďže ani oni toho veľa nevedia o Prievidzi,“ povedal Huba, ktorý začal s projektom Po stopách Prievidze.

V rámci neho nakrúca náučné videá o meste, ukazuje v nich zaujímavosti i skryté miesta. „Ľuďom sa to páči, ale stále sa nejdú na tie miesta pozrieť, preto som vytvoril túto hru, nech majú motiváciu prísť sem a dostanú i odmenu,“ vysvetlil Huba.

Verejnosť podľa neho určite pozná piaristický kostol, no možno netuší, že je to jedna z najkrajších barokových stavieb v strednej Európe. Je z roku 1666, takže patrí k tým starším v meste.

„Do hry by sme chceli určite pridať i miesto, o ktorom mnohí ľudia nevedia, a to je židovský cintorín. Zakomponovať ho do nej chceme po jeho ďalšej rekonštrukcii,“ doplnil. ň

Revište Čítajte viac Rozšírená realita na hrade Revište spája minulosť so súčasnosťou

Autori vybrali desať zastávok, kde si ľudia môžu urobiť selfie a zároveň sa i dozvedia o zaujímavých miestach v Prievidzi.

„Sú tam naše dominanty, historické, kultúrne aj prírodné. Všetko, čo stačí urobiť, je prísť do TIK, zobrať si mapu a vylúštiť pomôcky. Potom prídu ľudia k miestu, niekde tam nájdu žltý QR kód a ten, keď si naskenujú, nájdu informácie, zaujímavosti, reštaurácie či kaviarne v okolí a na konci aj písmeno do tajničky. Keď ju vyriešia, urobia si fotku, do TIK sa vrátia a dostanú nejakú odmenu,“ priblížil Huba.

Interaktívnu hru si už viacero záujemcov i vyskúšalo, jej autora príjemne prekvapilo, že ju využili už na začiatku jej spustenia. „Chvália si to a sú radi, že niečo takéto v Prievidzi vzniklo,“ podotkol.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #cestovný ruch #pamiatky #Prievidza #turizmus