Virtuálna univerzita ponúka štúdium o odevnej kultúre a Michelangelovi

O dejinách odevnej kultúry alebo o živote a diele Michelangela Buonarrotiho sa môžu dozvedieť viac záujemcovia o štúdium na virtuálnej univerzite tretieho veku. Štúdium, ktoré organizuje Verejná knižnica Jána Bocatia (VKJB), kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, bude pokračovať novým semestrom.

27.12.2022 12:00
Univerzita tretieho veku Foto:
Seniori môžu pri štúdiu využiť aj virtuálnu univerzitu tretieho veku.
debata

„Počas cyklu Dejiny odevnej kultúry záujemcovia absolvujú púť históriou módy, ktorá bude pokračovať módou zo začiatku 20. storočia a jej premenami do konca 20. storočia. Druhý kurz v aktuálnej ponuke letného semestra má názov Život a dielo Michelangela Buonarrotiho. Venovaný je florentskému sochárovi, maliarovi a architektovi, ktorý sa stal jedným z najslávnejších umelcov v dejinách ľudstva,“ uviedla za VKJB Soňa Kostrábová.

Každý z kurzov obsahuje šesť skupinových prednášok, ktoré budú v centrálnej knižnici VKJB na Hviezdoslavovej ulici. Poslucháči štúdium absolvujú účasťou na prednáškach, vypracovaním priebežných a záverečného testu. Bližšie informácie a prihlasovací formulár sú dostupné na webstránke knižnice.

Virtuálnu e-univerzitu tretieho veku začala VKJB ponúkať pred troma rokmi ako prvá knižnica na Slovensku vďaka spolupráci s Českou poľnohospodárskou univerzitou v Prahe, ktorá je jej garantom. Štúdium je určené pre čitateľov VKJB vo veku 50 a viac a zdravotne znevýhodnených ľu­dí.

Univerzita tretieho veku vo Zvolene Čítajte viac Univerzita tretieho veku: Seniori obľubujú angličtinu a informatiku

Knižnica sa zameriava na neformálne vzdelávanie dospelých, pričom virtuálna univerzita je súčasťou jej konceptu. Každý rok otvára dva semestre a v každom ponúka dva samostatné tematické bloky.

„Záujmu sa doposiaľ tešili kurzy Rituály európskych kráľovských rodov, Čínska medicína v našej záhradke, Umenie ranej renesancie v Taliansku či Dejiny odevnej kultúry,“ priblížila Kostrábová.

Cieľom virtuálnej univerzity tretieho veku je podľa nej sprístupniť vzdelávanie tým záujemcom, ktorí sa z rôznych dôvodov nemôžu zúčastniť na prezenčnom štúdiu zameranom na ľudí vo vyššom strednom a pokročilejšom veku.

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #vzdelávanie #knižnica #Univerzita tretieho veku #virtuálna univerzita tretieho veku