Netradičné inzeráty: firmy v ponukách práce hľadali Vlkov z Wall Street, včielku Maju či Simpsonovcov

Minulý rok prekonal v počte pracovných ponúk na portáli Profesia.sk všetky doterajšie rekordy. Medzi novými príležitosťami sa našli aj netradičné inzeráty. Zamestnávatelia tento rok hľadali viacero rozprávkových a seriálových postavičiek či postavy z filmov. Informovala o tom manažérka pre vzťahy s verejnosťou pracovného portálu Profesia.sk Nikola Richterová.

02.01.2023 06:00
Včielka Maja Foto:
Zamestnávatelia hľadali pre svoje tímy aj usilovnú včielku Maju z animovaného seriálu.
debata

Na portáli zaznamenali napríklad pracovnú ponuku od Santa Clausa, ktorý potreboval pred Vianocami pomoc s balením darčekov. Hľadal vianočných Elfov na pracovisko do Senca. Firma v Čadci zase zverejnila pracovnú ponuku pre včielku Maju, zatiaľ čo Sales tím u zamestnávateľa v Trenčíne potreboval na pomoc Vlka z Wall Street.

Vyhľadávaným tipom bol aj Vlk z Wall Street. Na... Foto: Paramount Pictures/Mary Cybulski
Vlk z Wall Street Vyhľadávaným tipom bol aj Vlk z Wall Street. Na snímke Leonardo DiCaprio v hlavnej úlohe z rovnomenného filmu (2013) .

„Naša česká pobočka nás informovala tiež o tom, že má tušenie, že v roku 2022 evidovala ponuku aj od agenta Jamesa Bonda. Jeho požiadavky na zamestnanca či zamestnankyňu boli, ako inak, vysoké. Od uchádzačov očakával kvalitné obchodnícke zručnosti, mali sa priateliť s technikou a zároveň byť špecialistami v oblasti ľudských zdrojov,“ doplnila Richterová.

Česká pobočka spoločnosti zaznamenala aj ďalšiu nezvyčajnú príležitosť, dodala Richterová. Zamestnávateľ pritom v inzeráte za premenu na profesionálov ručil. Do cieľovej skupiny totiž patril každý Homer Simpson.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové postavy