Stĺpček: Zvuk ticha – nahlas!

Kamarátkina mama sa počas prázdnin vrátila do mladosti. Po prepustení z nemocnice strávila pár dní doma. Sama doma. Predtým si odležala celé letné týždne na posteli v nemocničnej izbe. O priestor sa delila so staručkou paňou, ktorá od rána do večera rozprávala príhody.

10.09.2012 07:00
kep Zuska Kepplová Foto:
Zuska Kepplová
debata

„Pripomína mi toho strýca z Postřižin,“ povedala. Stará pani niekedy zaspala uprostred vety a na druhý deň presne tam pokračovala. „Vraj mozog je ako platňa a tam, kde ju večer vypneš, tam ráno pokračuje,“ povedala kamarátkina mama a poprela tak, že sa dá na problémy vyzrieť múdrejším ránom.

Prepustili ju, aby oslávila šesťdesiatku. Celé dni však strávila sama v byte. Vychutnávala si, že má nie jednu, ale všetky izby pre seba. Že sa naraňajkuje, kedy chce, že môže „brúzdať“ po nete.

Nikto jej neprišiel odmerať teplotu, ani nadránom nebúchal mopom do železnej postele. Do hlbokej noci pozerala videá na You Tube, hlavne Simona a Garfunkela. Jeden je kučeravý dlháň, druhý tmavý brunet. Páčil sa jej ten brunet, ale vysoký vyzeral, že je s ním väčšia zábava. Kedysi mali spolu kapelu Tom & Jerry. Ich prvý hit sa volal The Sound of Silence, čiže zvuk ticha. Skladbu si pustila asi stokrát dookola poriadne nahlas. V 2010 roku odložili svoje turné na neurčito.

„Ale sú tí Simon a Garfunkel už dedovia!“ volala kamoške mama. Po pár dňoch sa musela vrátiť do bielej nemocničnej kocky a stará pani pokračovala v príbehu z Povstania. Boli to vraj ale parádne prázdniny!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba