FOTO: Ktorí ruskí umelci sú na ukrajinskom sankčnom zozname?

Ukrajina zaviedla sankcie, ktoré postihnú desiatky ruských umelcov a osobností verejného života, a to vrátane opernej speváčky Anny Netrebkovej či filmového režiséra Nikitu Michalkova. Informovala o tom agentúra Ukrinform.

09.01.2023 08:00
37 netrebko Ruská diva Anna Netrebko Foto:
Ruská operná diva Anna Netrebko je jednou zo 119 osobností, na ktoré uvalila Ukrajina sankcie.
debata (5)

Na sankčnom zozname, ktorý v sobotu dekrétom schválil prezident Volodymyr Zelenskyj, je celkom 119 mien, vrátane troch osôb s ukrajinským občianstvom.

Režisér Nikita Michalkov
Ruská sopranistka Anna Netrebková na snímke z...
+2Ruská speváčka Polina Gagarinová v roku 2015.

Sankcie okrem iného znamenajú, že vybraní jedinci budú mať zákaz vstupu na ukrajinské územie, bude im zmrazený majetok alebo prídu o skôr udelené štátne ceny.

rusko mobilizácia moskva polícia Čítajte viac Umelec pred Kremľom na protest proti policajnému štátu v Rusku "podrezal" figurínu s tŕňovou korunou na hlave - dostal 5 rokov väzenia

Na sankčnom zozname figurujú napríklad ruská speváčka Polina Gagarinová, spevák Filip Kirkorov, popredná ruská propagandistka a šéfredaktorka štátnej televízie RT Margarita Simoňjanová, šéf mediálneho holdingu Rossija segodňa Dmitrij Kiseljov či ideológ vojnovej propagandy. Sú na ňom aj desiatky ďalších spevákov, hercov a moderátorov.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Netrebko #Volodymyr Zelenskyj