Bibiana oslávi 100. výročie narodenia Kristy Bendovej

Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti, oslávi 100. výročie narodenia Kristy Bendovej. Sto rokov od narodenia kultovej detskej spisovateľky si pripomenie v piatok 27. januára a vo februári.

26.01.2023 12:00
Krista Bendová Foto: ,
Krista Bendová sa preslávila najmä ako autorka knižiek pre deti a mládež.
debata

Informovala o tom PR manažérka Natália Cehláriková. Spomienkové Dni Kristy Bendovej odštartuje Bibiana práve v deň narodenia výnimočnej autorky, ktorá napísala 26 básnických a 19 rozprávkových kníh.

„Špeciálny program prinesie Príbehy za knižkami – spoločné čítanie a spomínanie seniorov a detí z knižiek Kristy Bendovej, divadelné predstavenie Opice z našej police, dramatizované interaktívne čítanie bábkohercov z Vysokej školy múzických umení v Bratislave Plietky Jožka Pletka pre rodičov a deti na námet básne Ako Jožko Pletko poplietol si všetko,“ avizuje Bibiana.

Krista Bendová Čítajte viac Krista Bendová – živiteľka (nielen) detskej fantázie

Dodáva, že počas osláv storočnice bude vyhodnotená aj Zimná výtvarná súťaž detí inšpirovaná knihou Opice z našej police. Výber z viac ako 300 výtvarných prác a kresieb opičiek, ktoré do Bibiany zaslali školy, jednotlivci či výtvarné krúžky ZUŠ z celého Slovenska, odmenia knihami a vystavia od 27. januára.

Dni Kristy Bendovej so špeciálnym programom venovanom spisovateľke budú v dome umenia pre deti prebiehať aj počas februára.

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #100 rokov #Bibiana #Krista Bendová