Vo februári predstavia stratégiu kultúry a kreatívneho priemyslu

Stratégia kultúry a kreatívneho priemyslu do roku 2030 je hotová. Ministerstvo kultúry (MK) SR chce dokument predstaviť verejnosti 13. februára v priestoroch Slovenskej národnej galérie (SNG).     

04.02.2023 15:00
natalia milanova Foto: ,
Na snímke ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO).
debata

„Materiál obsahuje sedem strategických cieľov, definujúcich podobu a podmienky kultúry na Slovensku s výhľadom do roku 2030, a to Dobre spravovaná kultúra; Efektívne financovaná kultúra; Dôstojná kultúra; Kvalitná kultúra; Inkluzívna kultúra; Rešpektovaná kultúra a Zodpovedná kultúra,“ informuje rezort na sociálnej sieti.       

Ľuboš Machaj Čítajte viac Riaditeľ RTVS Machaj o zrušení koncesií: Potrebujeme garanciu nezávislosti od politických záujmov

Pripomína, že zámerom stratégie je sformulovať dlhodobé strategické ciele štátnej kultúrnej politiky s pravidelne aktualizovanými akčnými plánmi a prepojiť tieto ciele s politikami iných rezortov s výhľadom do roku 2030. Materiál má ponúknuť v horizonte niekoľkých rokov kroky na zlepšenie finančnej aj umeleckej kondície kultúrno-kreatívneho sektora. Široká participácia kultúrnej obce na tvorbe stratégie má zabezpečiť efektívnu implementáciu navrhovaných opatrení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #Natália Milanová