Zomrel Miloš Janoušek, pesničkár, dramatik a spisovateľ

Miloš Janoušek bol pesničkárom, dramatikom, spisovateľom a členom skupiny Jednofázové kvasenie. Do odchodu do dôchodku pôsobil na Úrade verejného zdravotníctva. Zomrel vo veku 70 rokov.

13.02.2023 17:11 , aktualizované: 19:09
debata

Miloš Janoušek do odchodu do dôchodku pracoval v odbore preventívneho pracovného lekárstva Úradu verejného zdravotníctva. Bol tiež členom poradného zboru hlavného hygienika SR pre odbor preventívneho pracovného lekárstva a toxikológie, uvádza TASR s odvolaním na informácie Úradu verejného zdrfavotníctva. „Slovenskú republiku zastupoval vo viacerých medzinárodných pracovných skupinách pre oblasť ochrany zdravia pri práci. Dlhodobo sa špecializoval na problematiku ochrany zdravia pred expozíciou fyzikálnym faktorom v pracovnom prostredí, podieľal sa na tvorbe mnohých legislatívnych úprav v oblasti verejného zdravotníctva,“ priblížil úrad na svojom webe.

Miloš Janoušek na Úrade verejného zdravotníctva pôsobil od roku 1996 až do marca 2022, keď odišiel do dôchodku. „Naďalej s nami spolupracoval ako expert na príprave celoslovenského informačného systému úradov verejného zdravotníctva,“ doplnil úrad.

Miloš Janoušek: Hodina duchov
Miloš Janoušek: Testament Čítajte viac Miloš Janoušek: Testament
Miloš Janoušek - Triquetra
Jednofázové kvasenie a Slnovrat

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Janoušek