Lehota na predloženie ponúk rekonštrukcie Spišského hradu vyprší 3. marca

Potenciálni zhotovitelia rekonštrukčných stavebných prác na Spišskom hrade majú ešte týždeň na predloženie ponúk. Vo verejnom obstarávaní, vyhlásenom 6. februára, je lehota na podanie ponúk do piatka 3. marca. V rovnaký deň sa majú otvárať i obálky s ponukami. Vyplýva to z informácií vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

24.02.2023 13:00
Spišský hrad Foto:
Spišský hrad.
debata

Predmetom zákazky je pokračovanie rekonštrukcie Spišského hradu, Románskeho paláca a západných palácov, rovnako úpravy plôch nádvoria. Celková odhadovaná hodnota zákazky je 6.814.519,34 eura bez DPH. Hodnotiacim kritériom v súťaži je cena.

Od zmluvy s pôvodným zhotoviteľom sanácie SNM odstúpilo na jar 2022. Dôvodom bolo dlhodobé a pokračujúce neuhrádzanie splatných záväzkov zhotoviteľa stavby, spoločnosti Bing Stav voči svojim subdodávateľom, rovnako tak i nevykonávanie, respektíve meškanie dohodnutých prác. Náklady na obnovu sa mali pohybovať na úrovni 4,8 milióna eur. Rekonštrukcia sa začala v júni 2021 a práce mali trvať približne štyri roky.

Po vypovedaní zmluvy sa začalo vypratávanie staveniska a príprava nového verejného obstarávania. Obnova hradu však pokračovala, zrealizovalo sa tam viacero menších odborných prác. SNM začalo v roku 2022 aj predprojektovú a projektovú prípravu na tretiu etapu obnovy hradu, ktorej predmetom bude obnova východných palácov a ďalších častí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spišský hrad