Po zimnej prestávke opäť otvárajú brány Spišského hradu. Už tento víkend

Po zimnej prestávke počas najbližšieho víkendu opäť otvoria brány Spišského hradu. Zástupkyňa riaditeľky Spišského múzea - SNM v Levoči Dáša Uharčeková Pavúková informovala, že hrad bude pre verejnosť otvorený od soboty 4. marca.

03.03.2023 09:00
Spišský hrad Foto:
Spišský hrad po zime otvára svoje brány návštevníkom.
debata

„Pre návštevníkov sprístupňujeme stredné a dolné nádvorie – vyhliadkové trasy. Horný hrad je uzavretý pre rekonštrukčné práce. V cene dennej vstupenky je parkovanie na parkovisku zo strany od obce Žehra a zároveň aj bezplatný vstup do starého kláštora minoritov v Levoči, a to aj nasledujúci deň po zakúpení vstupenky,“ upozornila Uharčeková Pavúková. Dodala, že v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok bude vstup do hradu obmedzený.

Spišský hrad Čítajte viac Spišský hrad vlani navštívilo 118-tisíc turistov, čo znamená mierny pokles

V rámci podujatí chystajú v tomto roku na hrade najmä osvedčené koncepty. „Návštevníci sa môžu tešiť na Otvorenie letnej sezóny v máji, Leto na hrade, Divadelné piatky, Školu princezien Hradohranie, ale aj novinku z minulého roka Spišský hrad na tanieri – gastropotulky históriou. Naším hlavným programom budú Tajomné noci so živými sochami,“ vymenovala Uharčeková Pavúková.

V tomto roku prvýkrát sprístupnia aj druhú obrannú vežu dolného nádvoria. V nej by mala byť inštalovaná hradná zbrojnica.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spišský hrad