Informačné centrum v Štiavnici zatvorili, do odvolania

Banskoštiavnické informačné centrum, ktoré sídlilo v požiarom poškodenej budove Bergerrichtu, je zatvorené až do odvolania. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že o znovuotvorení a novom sídle bude radnica informovať. Lístky na kultúrne podujatia, ktoré sa predávali v informačnom centre, je momentálne možné zakúpiť len cez internet.

22.03.2023 18:05
SR Banská Štiavnica centrum požiar budovy... Foto: ,
Poškodené budovy v centre po požiari v Banskej Štiavnici, 21. marca 2023.
debata
Banská Štiavnica po požiari

Pozrite si snímky mesta po ničivom požiari

Fotogaléria
Na námestí v centre Banskej Štiavnice vypukol v...
Na námestí v centre Banskej Štiavnice vypukol v...
+6Na námestí v centre Banskej Štiavnice vypukol v...
V Banskej Štiavnici na Námestí Svätej Trojice horela v sobotu 18. marca historická budova nazývaná „Banka lásky“. Požiar tiež závažne poškodil budovu Berggerichtu. Zamestnancom Banského múzea sa podarilo spolu s dobrovoľníkmi a zasahujúcimi zložkami vypratať Galériu Jozefa Kollára. Celkovo oheň zasiahol a poškodil sedem budov, zhoreli strechy a v niekoľkých budovách aj viaceré poschodia. Banská Štiavnica, centrum, po požiari Čítajte viac Požiar v Štiavnici zmobilizoval pomoc z celého sveta. Ako vyzerá zoznam škôd a čo sa podarilo zachrániť?
Video

Poverený premiér Eduard Heger prisľúbil finančné prostriedky na riešenie vzniknutej situácie a odstránenie havarijného stavu objektov. Zároveň avizoval výjazdové rokovanie vlády v Banskej Štiavnici. ZUŠ už dostala od ministerstva životného prostredia do dočasného užívania bývalú budovu generálneho riaditeľstva Slovenského vodohospodárskeho podniku. Odborné kapacity pri riešení situácie po požiari, ktorý zničil sedem historických budov, ponúkol aj český minister kultúry Martin Baxa.

Banská Štiavnica Čítajte viac Ten oheň nás spojil: Všetci sme Štiavničania
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #banská štiavnica #požiar v Banskej Štiavnici