Depardieu je sexuálny násilník? Obvinilo ho trinásť žien

Trinásť žien obvinilo francúzskeho herca zo sexuálneho násilia, obchytkávania a neslušných návrhov. Udialo sa tak najčastejšie počas natáčania a v rokoch 2004 až 2022. So svojimi príbehy sa ženy zverili investigatívnemu serveru, trestné oznámenie žiadna z nich nepodala. Herec sa k novým obvineniam odmietol vyjadriť, jeho právnici odmietajú, že by porušil zákon.

12.04.2023 19:12
Herec Gerard Depardieu. Foto: ,
Herec Gerard Depardieu.
debata (1)

Herečky, komparzistky, maskérky alebo techničky od filmu popisujú veľmi podobné správanie zo strany 74-ročného herca: vulgárne návrhy, sexuálne narážky, obchytkávanie pod šatami počas natáčania, snahu preniknúť prstami pod spodnú bielizeň a agresivitu. Zhodne zmieňujú i chýbajúcu reakciu produkcie.

Zelená karta, Gérard Depardieu, Andie MacDowell Čítajte viac Gérard Depardieu opäť čelí vyšetrovaniu údajného znásilnenia

Keď sa 24-ročná komparzistka sťažovala produkcii a chcela hercovo správanie nahlásiť, vedenie ju podľa nej odbilo slovami „to je Gérard, rád provokuje“. Niekoľko ľudí ju tiež odrádzalo od podania sťažnosti. Keď vtedy dvadsaťročná herečka Sarah Brooksová vykríkla vo chvíli, keď ju herec obchytkával, ostatní sa len smiali jeho komentáru „veď si predsa chcela uspieť u filmu“, popisuje príklady BFM TV.

Harvey Weinstein Čítajte viac Weinsteina odsúdili v druhom procese na 16 rokov väzenia za znásilnenie

Depardieu sa popisuje ako gentleman, ktorý dvorí ženám a „je proti akejkoľvek forme násilia, či už slovnému, fyzickému nebo psychickému“. Herec o sebe naviac tvrdí, že je „extrémne hanblivý“, píše Mediapart.

harvey Weinstein Čítajte viac Weinstein opäť pred súdom. Sex bol tovarom, tvrdí jeho obhajoba

Mediapart oslovil 20 režisérov a producentov, ktrí s Depardieuom pracovali. Deväť ich neodpovedalo vôbec, 11 uviedlo, že nič také na natáčaní nevideli ani o tom nevedeli.

Hoci ženy, ktoré popísali svoje zážitky s francúzskym hercom, podľa Mediapartu nepodali žalobu, tri z nich sa rozhodli svedčiť v inom, už prebiehajúcom prípade. Depardieu už je vyšetrovaný pre podozrenie zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia Charlotte Arnouldovej, začínajúcej herečky a dcéry rodinných práteľov. Herec ju údajne napadol v roku 2018, on to však popiera.

Gérard Depardieu, Vladimir Putin Čítajte viac Umelci v službách ruskej propagandy. Ako blízko k Putinovi má Gérard Depardieu, Roger Waters či Steven Seagal? SHE SAID Čítajte viac Ženy, ktoré porazili Weinsteina. Aj téma sexuálneho zneužívania sa dá poňať citlivo
1 debata chyba