Stĺpček: Konzumujte zodpovedne. Čítajte s rozumom

Vidíte? Ešte? Tak to ste iste nekoštovali z tej našej. Po metanolovej kauze by zrejme nám všetkým neuškodilo lepšie sa pozerať, čo to do seba vôbec pcháme. Aby sme neprišli o zrak, nieto ešte o život. Počet obetí otravy škodlivým alkoholom dosiaľ stúpa a denne smutne pripomína, že smäd po poznaní je ozaj bezhraničný. Ak chceme zostať pri zdravých zmysloch a medzi živými, radšej by sme sa mali vyhýbať lacným napodobeninám či podozrivo výhodným ponukám. Obávam sa iba, že sa to netýka len pančovaného alkoholu.

29.11.2012 05:00
Agda Bavi Pain Foto:
Agda Bavi Pain
debata

Napokon, už dávnejšie si pachuť smrti mohli vychutnať aj dojčatá vďaka afére so sušeným mliekom, a podobných prípadov iba pribúda. Zrejme sú prudké jedy najlacnejším a najprístupnejším artiklom na trhu, pretože povinnou prísadou sú takmer v každom prípade. V ohrození je dnes v podstate každý a v každom momente. Dokonca ani pri literatúre či filme si nemôžete byť istí, čím vás kto otrávi alebo spôsobí nechutenstvo. O následkoch nehovoriac. Opatrne s tou knižkou, slečna, mohli by ste stratiť reč!

Najlepšie asi bude, ak sa vrátime k osvedčeným domácim značkám s nefalšovanými kvalitami a nefalšovateľnou hodnotou. Teraz, v čase predvianočných trhov a šklbania zákazníkov, môžete napríklad s dôverou siahnuť po knihách značkových vydavateľstiev ako KK Bagala, Ars Poetica či mnohých ďalších, a od všetkého zhonu si zaručene oddýchnete na komediálnom muzikáli Sandokan v Dezorzovom Lútkovom Divadle alebo hneď vedľa v A4. Celkom smelo a bez obáv. Mne môžete veriť. Predsa by som nechcel, aby ste ma potom otravovali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba