Tornádo Lue predstavia na Urban Markete nový koncertný album

Slovenská skupina Tornádo Lue predstaví v sobotu na Urban Markete v bratislavskej Galérii Cvernovka novú koncertnú nahrávku. Album dostal názov NuSpirit Club - podľa priestoru, v ktorom ho kapela počas troch októbrových dní nahrávala.

14.12.2012 10:39
Tornádo Lue Foto:
Tornádo Lue
debata

„Nebude to nijaký krst, album sa jednoducho objaví – a to by malo stačiť. Budeme ho skrátka prvýkrát marketovať na Urban Markete, v komunite ľudí ku ktorým máme blízko. Uvedieme ho tak ako mnohí ďalší umelci, ktorí chodia na Urban Market prezentovať a ponúkať svoje diela,“ povedal klávesák kapely Juraj Hladný.

Tornádo Lue zaradili na album, ktorý vychádza v Pavián Records, celkovo 15 skladieb, z toho tri bonusy v podobe nových skladieb. „Na nahrávke sme zachytili to, ako teraz hráme. Spev, klavír, gitara, táto forma zatiaľ drží pokope,“ uviedla speváčka a textárka Jana Tóthová. "Ani na štúdiových nahrávkach sme sa nenechali príliš unášať nekonečnými možnosťami modernej počítačovej techniky. Zostali sme pri strohom zvuku troch nástrojov, vrátane spevu. Čo-to sme aj dohrali, ale naozaj iba minimum,“ dodal Hladný.

Kapela dala pred nahrávaním svojim fanúšikom sľub, že všetci, ktorí sa na koncertoch nechajú zvečniť, budú vyobrazení v booklete albumu. Fotografky Dáša Šimeková a Zuzana Vajdová spracovali do bookletu fotokoncept, ktorý ešte viac podporuje príjemnú komornú atmosféru celého projektu. „Je to 70 portrétov, ktoré k nám skrátka patria – či chceme alebo nie. Vybrali si nás, našu hudbu, spojil to život,“ poznamenal gitarista kapely Pavol Murín.

Súčasná trojčlenná zostava Tornádo Lue si koncertným albumom pripomína aj svojich bývalých členov – Dušana Palka, autora veľkej časti súčasného repertoáru, žijúceho momentálne v Austrálii, a Jozefa Čecha – hráča na dychové nástroje, ktorý v minulosti výrazne vytváral osobitý zvuk kapely. Na nahrávke síce nie sú prítomní hudobne, ale v booklete dostali priestor aspoň obrazovo.

debata chyba