Otrasná matka. Vedia vás deti vyšťaviť? Poradíme vám!

Pravda.sk, Noxi | 24.10.2013 07:00
Možno to poznáte – deti chcú všetko, čo máte, a chcú to hneď. A je im jedno, že vám dupú po bruchu a ničia intímny život. Je im úplne jedno, že ste v noci spali iba štyri hodiny a že musíte splácať hypotéku.

Niekedy vás vedia tak vytočiť, že sa cítite blízko k pomenovaniu OTRASNÁ MATKA. Ale nemajte výčitky. Je nás takých viac…

Neberte výchovu detí až tak vážne, uberte plyn a nestaňte sa ich otrokom. Ony prežijú aj bez vás a možno práve takto budú životaschopnejšie. A presne o tom je nová kniha Otrasná matka, ktorá dáva tipy ako sa nezblázniť pri výchove detí. Presvedčí vás, že byť otrasnou matkou nie je žiadna tragédia. A ak sa občas tak cítite, rozhodne v tom nie ste sama.

Otrasná matka je o skratkách a rodičovskom úsilí na 40 percent. Je o vykonávaní príšernej práce, ktorú robíte dostatočne dobre, takže si to nikto okrem vás nevšimne. Je o tom, že bábätko nenecháte vyhrať každú bitku. Že si uchmatnete čas aj pre seba, lebo máte na to právo a najmä, zaslúžite si to.

Otrasná matka Foto: Noxi
Otrasná matka Otrasná matka

Výborne to vystihla Pamela Druckermanová, autorka bestselleru A dosť! (Francúzske deti nevystrájajú pri jedle): „Kniha Otrasná matka je skvelý protijed na rukojemnícku situáciu zvanú moderné rodičovstvo. Je podvratná, rozkošná a taká zábavná, že pri nej budete prskať kapučíno.“

Autorkami sú štyri prostoreké matky, Laurie Kilmartin, Karen Moline, Alicia Ybarbo, Mary Ann Zoellner, ktoré sa povzniesli nad špinavé plienky i bezdôvodný plač, a namiesto užívania antidepresív spísali zábavnú knihu plnú rád pre všetky zúfalé mamičky, ktoré sa v úlohe rodiča cítia byť stratené.

Otrasná matka je zábavný sprievodca rodičovstva pre nie úplne príkladné mamičky.

Vďaka nej pochopíte, že aj napriek mnohým prešľapom nie je žiadna matka hodná zatratenia!