Jamie Cullum, John Newman aj Fink v meste

kh | 19.06.2014 07:00
Jamie Cullum Foto:
Jamie Cullum je vyhlásený nie len svojim muzikantským umením, ale aj schopnosťou dostať publikum do varu.
Festivalová sezóna sa začína, koncerty si však môžu užiť aj tí, ktorých spanie pod holým nebom neláka. V Bratislave a Banskej Štiavnici sa v piatok a sobotu uskutoční séria mestských podujatí City Beats. Ich predzvesťou bude štvrtkové vystúpenie Jamieho Culluma.

O hlavný program na BA City Beats na bratislavskej Pláži pod Ufom sa postará anglický spevák John Newman, ktorý sa preslávil ako vokalista v skladbách kapely Rudimental a tiež vlastným hitmi Love Me Again, Losing Sleep alebo Cheating.

Na festivale vystúpi aj sedemčlenná manchesterská kapela James, britský spevák a gitarista Fink, nemecká formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom, kubánska kapela Deja-vu a izraelská formácia Tamir GrinbergTrio. Slovenskú scénu zastúpia formácie Dynamo Team, Modré hory a Walter Schnitzelsson.

Na BS City Beats v Amfiteátri Banskej Štiavnice sa tiež ukáže Fink, Lulu James a Jazzanova, okrem nich aj Richard Müller s českým spevákom Danom Bártom, kubánska speváčka Glenda a slovenské kapely Chiki liki tu-a a Plastic Swans. Permanentky na obe podujatia sa predávajú na stránke www.bacitybeats.sk a v sieti Ticketportal.

Festivaly predznamená koncert uznávaného britského džezpopového muzikanta a šoumena Jamieho Culluma, ktorý vystúpi vo štvrtok v Aegon aréne NTC v Bratislave. Muzikant, ktorý sa na scéne pohybuje od konca deväťdesiatych rokov, začínal džezovými štandardmi a postupne sa prepracoval k vlastnej tvorbe. Svoj talent predviedol na tých najprestížnejších svetových festivaloch ako Glastonbury, Coachella či North Sea Jazz. Na Slovensku vystúpi po prvý raz.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ