Slávik 2008: Za moderátorku chcú Daru Rolins, za Čechov sa nehlasuje

ČTK, Pravda.sk, PRAVDA | 07.10.2008 20:00
Dara Rolins Foto:
Na cenách populárnej hudobnej ankety Slávik sa speváčka Dara Rolins objavila naposledy v roku 2006. Vtedy spievala. V roku 2008 možno bude moderovať.
Kapela Desmod a speváci Peter Cmorik so Zuzanou Smatanovou by sa tento rok mohli už po tretí raz za sebou stať víťazmi ankety o najpopulárnejších interpretov populárnej hudby Slávik. Či desiaty ročník prinesie prekvapenia, ukáže slávnostné odovzdávanie cien koncom novembra.

„Tento rok si neviem predstaviť, kto by vlaňajšie víťazné trojky výrazne ovplyvnil,“ uviedol organizátor Pavol Danišovič. Podľa neho je totiž špička slovenskej scény relatívne malá. „Tam to bude možno o tom, že si povymieňajú tie pozície,“ dodal.

Danišovič zároveň odpovedal na otázku Pravda.sk, či organizátori ankety neplánujú vytvoriť kategóriu pre českých interpretov tak, ako to urobili v susednom Česku pre slovenských umelcov. „Nemáme dôvod otvárať ďalej túto anketu. Je to predovšetkým slovenská anketa a v Česku je aj iná situácia. Kým u nich napríklad funguje formácia Divokej Bill veľmi dobre, na Slovensku ju takmer nikto nepozná,“ odpovedal s konkrétnym príkladom.

Jednotlivé kategórie teda zostanú nezmenené. Okrem trofejí v kategóriách Speváčka, Spevák a Skupina roka sa odovzdá slávik pre Objav roka, Skokana roka a udelený bude tiež Rádioslávik.

Obmena by však mala nastať na poste moderátora. Po dvoch rokoch, čo prenosom sprevádzal Martin „Pyco“ Rausch, chcú tvorcovia programu staviť na ženské pôvaby. Horúcou kandidátkou na moderátorku je speváčka Dara Rolins. Či sa 29. novembra naozaj postaví pred divákov televízie Markíza a nominovaných umelcov, však definitívne jasné nie je. „Intenzívne o tom rokujeme,“ uviedol Danišovič.

Hlasovanie o Slávika 2008 potrvá do 11. novembra. Potom sa uskutoční sčítanie hlasov a výsledky sa verejnosť dozvie v už spomenutom dátume – 29. novembra počas priameho prenosu na obrazovke TV Markíza.