Na lístky na Michaela Jacksona stoja v Londýne stovky ľudí

ČTK | 13.03.2009 11:50
Michael Jackson Foto:
Michael Jackson na stretnutí s novinármi v londýnskej O2 Arene.
Stovky fanúšikov speváka Michaela Jacksona sa postavili do radu pred londýnskou O2 Arenou, kde sa začal priamy predaj vstupeniek na ohlásenú letnú sériu koncertov jeho vystúpení v britskej metropole.

Spravodajský server BBC News uviedol, že počet koncertov bol rozšírený z pôvodných desať na päťdesiat. V predpredaji obdivovatelia speváka označovaného za kráľa popu skúpili 360 tisíc lístkov. Bolo spočítané, že za každú minútu sa ich predalo 33, takže išlo o najrýchlejší takýto predaj v dejinách. Ak sa vypredá všetkých 50 koncertov v hale, ktorá pojme 20 tisíc divákov, americkú hviezdu tak uvidí a bude počuť milión ľudí. Päťdesiatročný Jackson uviedol, že ho tento záujem „rozochvel“.

Lístky na londýnske koncerty sa už predávajú na eBay za 170 až 10 000 libier. Vstupenky kúpené priamo na spevákovej stránke alebo na stránke Ticketmaster sú navyše za 75 libier.

Koncertná šnúra sa začne 8. júla a skončiť by sa mala 24. februára 2010. Jackson minulý týždeň povedal, že to budú jeho posledné koncerty v Británii. Jeho návrat však tiež sprevádzajú obavy, či je v dostatočnej forme na to, aby šnúru zvládol. Naposledy pri londýnskom vystúpení v roku 2006 neprekonal trému a nebol schopný zaspievať svoj hit Thriller.