Vyberáme z filmových premiér: Avengers aj Dve nevesty a jedna svadba

Pravda | 26.04.2018 16:02
Ester Geislerová Foto:
Ester Geislerová v komédii Dve nevesty a jedna svadba.
Od štvrtka 26. apríla si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť bláznivú komédiu Blokoti aj film Máme pápeža!.

Avengers: Nekonečná vojna

Film prinesie na plátna kín najsmrtonostnejšiu a najepickejšiu vojnu všetkých čias. Film je zavŕšením desaťročnej cesty filmovým svetom štúdia Marvel. Avengers a ostatní superhrdinovia sa musia spojiť, aby skúsili poraziť mocného Thanosa skôr, ako jeho útok navždy zničí celý vesmír.

Dve nevesty a jedna svadba

Marie (Anna Polívková) je typická mestská singl. Pracuje síce ako úspešná televízna moderátorka, ale vo vzťahoch má dar priťahovať iba hlupákov. Naopak, jej sestra Karolína (Ester Geislerová) už toho pravého našla a plánuje svadbu. A tak Marie prichádza za rodinou na návštevu do rodného mesta. Doma stretáva svoju dávnu lásku Jiřího (Jaroslav Plesl). Počas niekoľkých okamihov je jasné, že ich stará láska časom nevyprchala. Ale celá vec má jeden háčik. Jiří je snúbencom jej sestry.

Blokoti

Partička teenagerov si vyrazila, aby si užili prvý sex. Ich rodičia si tiež vyrazili. Aby im v prvom sexe zabránili.

Abrakadabra

Hlavná hrdinka Carmen je matkou teenagerky a ženou v domácnosti. Jej manžel Carlos pracuje na stavbe, má rád pivo a je zarytým fanúšikom futbalu. Manželský pár pozvú na svadbu, kde Carlos svojim hrubým správaním spôsobí hanbu.

Máme pápeža!

Z balkóna Baziliky svätého Petra zaznie slávnostné „Habemus Papam!“. Státisícový dav veriacich netrpezlivo očakáva nového pápeža. Ale balkón ostáva prázdny. Práve zvolený pápež sa odmieta ujať funkcie. Vatikán nájde v tejto situácii jediné možné riešenie: povolá uznávaného psychiatra, aby vyriešil neobvyklé rozpoloženie pápeža. – Film Máme pápeža! ponúka nevšedný pohľad do zákulisia voľby pápeža, ktorá sa odohráva v atraktívnych priestoroch suverénneho mestského štátu, ukrytého za vysokými múrmi. Sviežu komédiu o pápežovi, ktorý neunesie ťažobu obrovskej zodpovednosti, režíroval popredný taliansky herec a režisér Nanni Moretti, ktorý sa podieľal aj na scenári a stvárnil vo filme postavu psychoanalytika. Snímka založená na slovnom humore a inteligentných dialógoch získala v roku 2011 taliansky Zlatý glóbus pre najlepší film.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ