Prešov láka na letné filmové zážitky v záhradnom kine

SITA | 12.06.2018 14:00
The Florida Project Foto:
Jedným z titulov, ktoré letné kino v Prešove ponúkne, bude aj snímka The Florida project.
Dvanásť premietaní v záhradnom kine za kinom Scala na Masarykovej ulici v Prešove čaká na milovníkov filmov od júna do augusta. Pod hviezdnou oblohou budú mať diváci v rámci letného Kina Pocity možnosť uvidieť snímky z rôznych kútov sveta a rôznych žánrov. Premietania sú na programe každý utorok o 21:00.

Prvá projekcia je naplánovaná na utorok 12. júna a bude ňou francúzska komédia Kým nás svadba nerozdelí od tvorcov úspešného filmu Nedotknuteľní. V júni uvedú v záhradnom kine ešte ďalšie dva tituly. V utorok 19. júna premietnu nemeckú drámu Odnikiaľ režiséra Fatiha Akina, ktorá získala tento rok Zlatý Glóbus za Najlepší cudzojazyčný film.

O týždeň neskôr 26. júna uvedú francúzsku komédiu Niekto to rád zahalené, ktorá sa s nadhľadom pozerá na život moslimskej komunity vo Francúzsku a radikalizáciu mladých mužov v mene Alaha.

Letné Kino Pocity bude s premietaním pokračovať aj v mesiacoch júl a august. V júli ponúkne letné kino každý utorok filmy Čiara, The Florida project, To, Máme pápeža! a Tri billboardy kúsok za Ebbingom. V auguste to budú filmy Miesto splnených túžob, Uteč, Bratříček Karel a na záverečnú projekciu 28. augusta je pripravené prekvapenie.

Kino prevádzkuje už siedmy rok občianske združenie Cirkus 49, ktoré sa počas roka venuje pravidelným premietaniam klubových filmov pod hlavičkou Kino Pocity.