Bazovského galériu otvorili pre verejnosť

TASR | 13.05.2020 06:00
galeria M. A. Bazovskeho Foto: ,
Kedysi sa mohli návštevníci po galérii pohybovať voľne, teraz musia kvôli pandémii dodržiavať dvojmetrové odstupy a nosiť rúško. Archívna snímka z Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne.
Galériu Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne po dvojmesačnej pauze otvorili pre verejnosť. Navštíviť ju môžete v rúšku a v dvojmetrových odstupoch.

Čas zatvorenia sme využili v prospech galérie. Okrem klasického upratovania a robenia poriadku v depozitoch sme pre návštevníkov pripravili rôzne vzdelávacie online aktivity. Dnes už sprístupňujeme výstavy, povedala riaditeľka galérie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja Barbora Petríková.

Ako dodala, dve výstavy museli uzavrieť už po týždni od ich otvorenia pre opatrenia súvisiace s novým koronavírusom. Návštevníci však podľa nej o nič neprídu, galéria ich predĺžila až do konca júna. K dispozícii je nová stála expozícia Miloša Alexandra Bazovského a expozícia Trenčanov, pripomenula riaditeľka galérie.

Návštevníci galérie podľa nej musia dodržiavať bezpečnostné opatrenia prekrytie dýchacích ciest, dezinfekcia rúk, dodržiavanie dvojmetrových rozstupov. Priestory galérie pravidelne dezinfikujú.