Hudobné ceny Anděl bude moderovať Ewa Farna

TASR, Pravda, kul | 09.02.2021 16:00
Ewa Farna Foto:
Ewa Farna už stála na pódiu počas udeľovania Cien Anděl. Ten to rok bude moderovať jubilejný 30. ročník.
Jubilejný 30. ročník odovzdávania prestížnych cien Českej hudobnej akadémie Anděl bude 29. mája moderovať speváčka Ewa Farna a v priamom prenose ho odvysiela stanica ČT1. Druhýkrát ocenia aj najlepší slovenský album. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

„Sme radi, že sa darí zachovávať kontinuitu Andělov a ich renomé. Vnímanie týchto cien samotnými hudobníkmi, odborníkmi i verejnosťou považujeme za kľúčové a tešíme sa, že budeme môcť spoločne aj v tomto roku osláviť hudbu tak, ako si zaslúži,“ uviedla producentka Lucie Hájková.

Konkrétna podoba večera ešte nie je jasná; musí sa prispôsobiť opatreniam vlády v súvislosti s koronavírusovou pandémiou.

„Hoci priamy prenos odovzdávania je stále v hre, počas minulého ročníka sme sa presvedčili o tom, že sa môžeme vydať aj trochu iným smerom, ktorý bude divácky atraktívny a vyhovujúci aktuálnym opatreniam. So zverejnením finálnej koncepcie tohtoročných Andělov ešte chvíľu počkáme, pracujeme teraz s niekoľkými scenármi, v ktorých počítame s rôznym vývojom situácie a vládnych opatrení,“ vysvetlila Hájková.

Mená nominovaných budú oznámené 1. marca. Žánrové ceny budú znovu neoddeliteľnou súčasťou ceremoniálu a bude medzi nimi figurovať aj minuloročná novinka – kategória Slovenský album.

Pripomeňme, že české hudobné ceny Anděl v roku 2020 udelili historicky prvú cenu v kategórii Najlepší slovenský album. Stala sa ním Auróra skupiny Nocadeň.

Sošku Anděla odovzdal Robovi a Rasťovi... Foto: Archív skupiny Nocadeň
Nocaden Andel Sošku Anděla odovzdal Robovi a Rasťovi Kopinovcom spevák Monkey Business Matěj Ruppert priamo na hraničnom priechode.

„Jediná zmena sa tento rok týka kategórie Videoklip, ktorá v minulých ročníkoch občas príliš splývala so Skladbou roka. Po novom preto o videoklipe nerozhoduje široká akadémia, ale vybraná skupina odborníkov, v ktorej okrem iného figurujú aj režiséri a kameramani doteraz ocenených klipov,“ dodal predseda Rady Českej hudobnej akadémie Honza Vedral.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ