KC Nádvorie podporilo mladých tvorcov

TASR | 23.02.2021 12:06
Trnava, Nádvorie Foto:
Dve z budov trnavského Nádvoria sú národnými kultúrnymi pamiatkami a za citlivé skĺbenie historického charakteru budov a novej funkcionality získali investori ocenenie Fénix - Kultúrna pamiatka roka.
V pilotnom ročníku štipendijného programu pre mladé talenty získalo podporu trnavského Kultúrneho centra (KC) Nádvorie zoskupenie KurátoriDATU a fotografka Viktória Suchánová. Okrem bezplatného miesta v priestoroch coworkingu program štipendistom ponúka vzdelávacie aktivity, školenia, workshopy, networkingové stretnutia a mentoringový program. Informoval o tom PR Nádvoria Tibor Lachkovič.

„Po troch rokoch fungovania KC sme sa zamysleli, komu a ako by sme vedeli ešte pomôcť. Tak vznikla idea štipendijného programu pre študentov a začínajúcich podnikateľov. Chceme im podať pomocnú ruku najmä na začiatku – motivovať a usmerňovať šikovných ľudí, aby neprestali v tom, v čom sú dobrí,“ uviedla Nikola Kozmová, manažérka Nádvorie Coworking. Program je určený pre mladých tvorcov, freelancerov či podnikateľov, ktorí chcú pomôcť Trnave a jej okoliu.

Vedenie programu sa vo výberovom konaní rozhodlo prijať do programu dve prihlášky. KurátoriDATU je skupina štyroch študentov teórie umenia z Trnavskej univerzity. Ich cieľom je vydať katalóg, v ktorom zdokumentujú svoju prvú výstavu z roku 2019, projektom chcú vzdelávať verejnosť o umení a architektúre v trnavskom regióne. Viktória Suchánová sa venuje fotografovaniu od 12 rokov. V roku 2017 získala prvé miesto v celoslovenskej súťaži amatérskej fotografickej tvorby AMFO a jej diela boli súčasťou výstavy organizovanej v hlavnom meste Bulharska. Počas štipendijného roka si chce zlepšiť svoje komunikačné schopnosti.

„Pre ďalších mladých tvorcov sa program otvorí opäť na konci roka 2021,“ doplnil Lachkovič.