Stĺpček: Konzumujte zodpovedne. Čítajte s rozumom

Agda Bavi Pain, spisovateľ | 29.11.2012 05:00
Agda Bavi Pain Foto:
Agda Bavi Pain
Vidíte? Ešte? Tak to ste iste nekoštovali z tej našej. Po metanolovej kauze by zrejme nám všetkým neuškodilo lepšie sa pozerať, čo to do seba vôbec pcháme. Aby sme neprišli o zrak, nieto ešte o život. Počet obetí otravy škodlivým alkoholom dosiaľ stúpa a denne smutne pripomína, že smäd po poznaní je ozaj bezhraničný. Ak chceme zostať pri zdravých zmysloch a medzi živými, radšej by sme sa mali vyhýbať lacným napodobeninám či podozrivo výhodným ponukám. Obávam sa iba, že sa to netýka len pančovaného alkoholu.

Napokon, už dávnejšie si pachuť smrti mohli vychutnať aj dojčatá vďaka afére so sušeným mliekom, a podobných prípadov iba pribúda. Zrejme sú prudké jedy najlacnejším a najprístupnejším artiklom na trhu, pretože povinnou prísadou sú takmer v každom prípade. V ohrození je dnes v podstate každý a v každom momente. Dokonca ani pri literatúre či filme si nemôžete byť istí, čím vás kto otrávi alebo spôsobí nechutenstvo. O následkoch nehovoriac. Opatrne s tou knižkou, slečna, mohli by ste stratiť reč!

Najlepšie asi bude, ak sa vrátime k osvedčeným domácim značkám s nefalšovanými kvalitami a nefalšovateľnou hodnotou. Teraz, v čase predvianočných trhov a šklbania zákazníkov, môžete napríklad s dôverou siahnuť po knihách značkových vydavateľstiev ako KK Bagala, Ars Poetica či mnohých ďalších, a od všetkého zhonu si zaručene oddýchnete na komediálnom muzikáli Sandokan v Dezorzovom Lútkovom Divadle alebo hneď vedľa v A4. Celkom smelo a bez obáv. Mne môžete veriť. Predsa by som nechcel, aby ste ma potom otravovali.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ