Príbeh ulice zmení hercov na hip-hoperov

Nový muzikál Príbeh ulice mení slovenských hercov na hip-hoperov. Väčšina hereckého obsadenia príbehu o hudbe, rape, láske a peniazoch sa dostala do bližšieho kontaktu s rapom po prvý raz.

23.10.2008 17:02
Kamil Mikulčík Foto:
Spevák a herec Kamil Mikulčík stvárnil jednu z hlavných úloh v muzikáli Príbeh ulice.
debata

V hlavnej úlohe projektu sa predstavia muzikálový herec Kamil Mikulčík a Milan Ondrík, ktorý pôsobí najmä v Divadle Andreja Bagara v Nitre. "Obaja herci pochopili podstatu Príbehu ulice. Pochopili, že je to spôsob chápania veci. Keby žili na sídlisku, zjavne by boli hip-hopermi tiež,“ uviedol režisér Nikita Slovák. Ani predstaviteľky ženskej hrdinky Mie sa pri svojej práci s hip-hopom nestretli. Kristínu Turjanovú poznajú Slováci najmä zo seriálu Ordinácia v ružovej záhrade, Milka Minichová nedávno začala nakrúcať seriál v Prahe a Dáša Šarközyová sa preslávila účinkovaním v tretej sérii šou Slovensko hľadá SuperStar.

S myšlienkou hip-hopového muzikálu prišiel producent Peter Vojtek. "Slovenský rap je podľa mňa nedocenený aj v rámci slovenských médií a nepomôže ani ich argument, že je tam veľa vulgárností. Sám poznám veľmi veľa fantastických skladieb, kde sa nenadáva. Je tam povedaných veľa právd, len tak z mosta do prosta. Pre mňa sú dnešní raperi básnici. Žiaľ, zatiaľ len básnici ulice. Až na výnimky, skutočne hovoria o pocitoch pravdivo a bez rešpektu ku konzumnej spoločnosti dnešnej doby,“ uviedol Vojtek pre internetovú stránku muzikálu www.pribehulice.sk.

O autentickú hudobnú dramaturgiu sa stará raper Opak známy z projektu A.M.O, o choreografiu Milan Kereš z tanečnej skupiny Jumbo a svetoznámy tanečník Lil Phil, ktorý pracoval pre Justina Timberlakea, Britney Spears, Mariah Carey či kapelu Outkast. Lil Phil Mungiele prejavil záujem v Príbehu ulice aj účinkovať, preto sa musel naučiť naspamäť slovenskú vetu, ktorú má v scenári. Časť choreografie už tanečníci muzikálu pred publikom predviedli na piatom ročníku Noci Bojovníkov v Športovej hale na Pasienkoch 12. septembra.

V Príbehu ulice si zahrajú aj Alexander Maďar, Majo Labuda ml., Daniel Heriban, Marek Majeský, Ján Koleník, Marek Ťapák, Zuzana Šebová, Jana Gavačová, Mária Lechmanová, Dorota Pavlíková, Zuzana Nosáľová či Ivana Pisančíková. Okrem dnešnej predpremiéry sa uskutoční I. premiéra 24. októbra a II. premiéra 25. októbra.

debata chyba