Csongor Kassai nemá vodičák, taxíky ho vyjdú lacnejšie

Csongor Kassai nemá veľa zážitkov s predstaviteľmi policajného zboru. Dôvod je jednoduchý - neurobil si totiž ešte vodičský kurz a tak vlastne pánov v uniformách stretáva sporadicky. Paradoxne práve v novom slovenskom seriáli stvárňuje policajta.

23.09.2008 02:00
Csongor Kassai Foto:
Csongor Kassai oddychoval aj pracoval po predstavení priamo v hľadisku.
debata

„Keď mi poslali z televízie JOJ ponuku a prezradili aj mená ľudí, ktorí mali v Profesionáloch hrať, neváhal som,“ prezradil Kassai. „Je to kvalitná herecká zostava, pri ktorej sa nemusím obávať, že by sme nenašli spoločnú reč,“ hovorí.

Hoci zelená uniforma sa nateraz stala jedným z jeho častých kostýmov, Kassai trpí núdzou o osobné zážitky s policajtmi. „Tým, že nevlastním vodičák a ani auto, tak tých príhod mám málo,“ prezrádza. A prečo si vlastne ešte herec, ktorý momentálne žne úspechy aj postavou účtovníka Leopolda Blooma v muzikáli Producenti, neurobil vodičský kurz?

„Nejako na to nedošlo. Keď som začal uvažovať nad tým, že zaplatiť musím za auto, že benzín stojí nejaké peniaze, k tomu poistné, letné a zimné pneumatiky, STK a podobné ďalšie kontroly, rozmyslel som si to,“ vysvetľuje známy herec. Uprednostňuje teda cestovanie vlakom aj autobusom. „Je to neporovnateľne lacnejšie. Navyše mi cestovné lístky či účty za taxíky produkcia často preplatí,“ uvažuje nahlas.

To, že nemá potrebný preukaz vraj však nie je prekážkou, aby si šoférske schopnosti odskúšal pred kamerou. „To už som absolvoval. Taká je herecká práca. Robíme aj veci, ktoré nám nie sú vlastné. Dokonca ma prinútili vo filme aj fajčiť,“ dodáva Kassai. 

Marián Labuda ml. a Csongor Kassai na skúške do...
Hercovi Csongorovi Kassaiovi chutilo sladké.
+13Hereckí kolegovia a dobrí kamaráti - Csongor...
debata chyba